Κάρλος Σαντάνα: Η νέα εκδοχή του «Oye Como Va» με τη βοήθεια 20 μουσικών [Βίντεο]

Κάρλος Σαντάνα: Η νέα εκδοχή του «Oye Como Va» με τη βοήθεια 20 μουσικών [Βίντεο]

Ο Κάρλος Σαντάνα παρουσίασε μια νέα εκδοχή του δημοφιλούς τραγουδιού «Oye Como Va» με τη βοήθεια 20 μουσικών από όλο τον κόσμο.

Το τραγούδι, που ερμήνευσε πρώτος ο Τίτο Πουέντε το 1963, παρουσίασε το πρότζεκτ Music for Change στο πλαίσιο της εκδήλωσης Peace Through Music, μιας καμπάνιας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των απογόνων Αφρικανών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Για τη νέα εκδοχή, ο Σαντάνα πλαισιώθηκε από τη σύζυγό του, Σίντι Μπλακμαν Σαντάνα στα ντραμς και τους Ταλ Γουίλκενφελντ από τη Venice Beach της Καλιφόρνιας, Τίτο Πουέντε Τζ. από το Μαϊάμι, Al Habran από το Βασίλειο του Μπαχρέιν, Λούις Κάρλος Κασιάνι Σιμάρα από την Παλένκε της Κολομβίας, Κόρι Χένρι από το Λος Άντζελες, Chouloute Minouche από το Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής, Αντρέ Σικιέρα από το Ρίο ντε Τζανέιρο και άλλους.

«Αυτό το τραγούδι είναι τόσο γεμάτο από θετική ενέργεια και ψυχή που κάνει τον κόσμο να νιώθει χαρά και αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει η μουσική για να αλλάξει τον κόσμο» είπε ο Μαρκ Τζόνσον, συνιδρυτής του Music for Change. «Όταν αισθανόμαστε την αγάπη έχουμε πιο πολλά να δώσουμε όπως και μια βαθύτερη σύνδεση με την ανθρωπότητα της οποία είμαστε όλοι μέρος. Τώρα ήρθε ο καιρός να ενωθούμε ως ανθρώπινη φυλή και η μουσική είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε για να το επιτύχουμε» πρόσθεσε.
Το «Oye Como Va» συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ του Τίτο Πουέντε, «El Ret Bravo». «Έγραψε και συνέθεσε ο ίδιος κι ήθελε ένα όμορφο τσα τσα τσα που να μπορεί να χορευτεί και να είναι εύκολο να τραγουδηθεί» είπε ο Τίτο Πουέντε Τζ.. «To “Oye Como Va” άντεξε στον χρόνο κι εξακολουθεί να αγαπιέται από τον κόσμο, σε όλον τον πλανήτη, για να χορέψουν και να τραγουδήσουν μαζί». Πολλοί το αποδίδουν στον Κάρλος Σαντάνα, καθώς στην ερμηνεία του στο άλμπουμ «Abraxas» από το 1970 οφείλεται η πρωτιά του δίσκου στις ΗΠΑ. Επιπλέον, τα τελευταία 50 χρόνια ήταν τραγούδι-κλειδί για όλες τις ζωντανές εμφανίσεις του μουσικού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS