8-9/12 - Εργαστήρι & Παραστάσεις με τον βραβευμένο κουκλοπαίκτη  J. Bertran

8-9/12 - Εργαστήρι & Παραστάσεις με τον βραβευμένο κουκλοπαίκτη J. Bertran

Το «Circus» είναι μια παράσταση με μαριονέτες, κατά την οποία ο βραβευμένος Ισπανός κουκλοπαίκτης, Jordi Bertran αποτίει φόρο τιμής σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο αγαπημένες φυσιογνωμίες του κινηματογράφου, τον Charlie Chaplin.


Ο κουκλοπαίκτης εμπνευσμένος από το έργο του Άγγλου ηθοποιού και σκηνοθέτη του βωβού κινηματογράφου και συγκεκριμένα, από τη μουσική και την ενσάρκωση του «Σαρλό» δημιουργεί το «Circus». Μια παράσταση που στόχο έχει να μας ταξιδέψει στο χρόνο και να σκορπίσει γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Ο θίασος του Jordi Bertran είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους θιάσους της Ισπανίας. Έχει διακριθεί πολλές φορές με εθνικά και διεθνή βραβεία. Ακόμη, έχει λάβει μέρος στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ των Performing Arts, σε περισσότερες από πενήντα χώρες, ενώ συχνά εμφανίζεται και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Όσον αφορά το εκπαιδευτικό του έργο, ο J. Bertran διδάσκει μαθήματα χειρισμού και κατασκευής μαριονέτας στο στούντιο του, στη σχολή θεάτρου «La Casona» της Βαρκελώνης, καθώς επίσης και στο Σάο Πάολο, τη Λισσαβώνα, την Oaxaca (Μεξικό) και τη Φλοριανάπολις (Βραζιλία).

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στις 5μ.μ.
&
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, στις 12μ. και 5μ.μ.

Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
Εισιτήρια: 10€, 8€


Εργαστήρι Εμψύχωσης Αντικειμένων για Ενήλικες

Σε ποιον απευθύνεται; Σε όλους τους ενήλικες, που έχουν εμπειρία ή όχι, ενδιαφέρονται για τις τεχνικές κατασκευής, χειρισμού και ερμηνείας με μαριονέτες.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ΩΡΕΣ

Γιατί να συμμετέχω; Σε αυτό το Εργαστήρι θα ρθείτε σε επαφή με τον εκφραστικό και δημιουργικό κόσμο της μαριονέτας και κατ’ επέκταση του κουκλοθεάτρου. Θα κατανοήσετε τις δυνατότητες των διαφόρων τύπων ελέγχου της μαριονέτας (κάθετη, κεκλιμένη και οριζόντια), καθώς επίσης και τους διάφορους τύπους αρθρώσεων (γόνατα, γοφοί, αστράγαλοι, μέση, αγκώνες, λαιμός, δάκτυλα, στόμα κλπ.). Θα οικειοποιηθείτε τον σκηνικό χώρο και θα κατανοήσετε την σχέση του χειριστή με τη μαριονέτα και με το κοινό. Τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να δουλέψετε με τις κούκλες του J. Bertran.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, 11π.μ. – 2μ.μ.
Δεληγιώργη 33, Μεταξουργίο

Συμμετοχή: 30€ / 20€ για μέλη της UNIMA και φοιτητές

 

6o Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης πραγματοποιείται εδώ και πέντε συνεχόμενα έτη στο «Εργαστήρι Μαιρηβή». Πρόκειται για ένα φεστιβάλ, το οποίο ξεπερνά τα τείχη της γλώσσας και της κουλτούρας και κοιτάζει μέσα στην καρδιά των διαφορετικών ευρωπαϊκών πολιτισμών. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο με την επιλογή των σημαντικότερων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, όσο και με παραστάσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Κάθε ένας δημιουργός ή ομάδα με τις παραστάσεις και τα σεμινάρια καλλιεργούν το κριτήριο του κοινού και ανταλλάσσουν νέες ιδέες και τεχνικές με τους καλλιτέχνες της πόλης.

Περισσότερες Πληροφορίες και Κρατήσεις για όλα τα δρώμενα:
210 5222181, 6942420062
www.mairivi.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS