Daily Telegraph: Να αποφασίσει το βρετανικό κοινοβούλιο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Daily Telegraph: Να αποφασίσει το βρετανικό κοινοβούλιο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Η Daily Telegraph επανέρχεται για ακόμα μία ημέρα στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, έχοντάς το ως κύριο άρθρο στη σημερινή της έκδοση.

Σύμφωνα με το skai.gr, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι το Βρετανικό Μουσείο πιστεύεται ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες» συνομιλίες για την αποστολή των «Ελγινείων Μαρμάρων» πίσω στην Ελλάδα.

«Με βάση τα σχέδια που έχουν αναφερθεί, που έχουν συνταχθεί από τον πρόεδρο (του Μουσείου), τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, θα ήταν 'σε δάνειο' στο Μουσείο Ακρόπολης στην Αθήνα, αλλά λίγοι αναμένουν, όταν φύγουν, να επιστρέψουν ποτέ στο Λονδίνο», γράφει η εφημερίδα.

Η Telegraph, παράλληλα, σχολιάζει ότι με τον δανεισμό ξεπερνιέται η νομική απαγόρευση υπό την οποία τελεί το Βρετανικό Μουσείο να εκχωρεί αντικείμενα της συλλογής του.

Βέβαια, η άποψη του άνωθεν μέσου είναι πως εύλογα πολλοί Βρετανοί θεωρούν πως οι εθνικές συλλογές έχουν καθήκον να διατηρούνται ακέραιες στην αιωνιότητα και πως η επιστροφή των Γλυπτών θα δημιουργήσει ένα προηγούμενο.

«Αυτό, λοιπόν, δεν μπορεί απλά να αφεθεί στον κ. Όσμπορν και στους επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου να το αποφασίσουν. Είναι ζήτημα εθνικής σημασίας: η μοίρα των Ελγινείων Μαρμάρων θα πρέπει να καθοριστεί από το κοινοβούλιο», καταλήγει το άρθρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS