Βραύβευση Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών από την Ομοσπονδία Κινημνατογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Βραύβευση Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών από την Ομοσπονδία Κινημνατογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Στα πλαίσια του 37ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας  Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ), που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Αγρίνιο κατά το τριήμερο 14, 15 και 16 Ιουνίου 2024, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών βραβεύτηκε για την 50χρονη διαδρομή της και την προσφορά της στον ελληνικό πολιτισμό. 

Την οργάνωση του Συνεδρίου είχε η ΟΚΛΕ και η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Αγρινίου, με την υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΥΠ.ΠΟ. με την παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου και εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού.

vraveysi ellines skinothetes 3

Η τιμητική εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (1973-2023), με ομιλητή τον Πρόεδρο της Εταιρείας Χάρη Παπαδόπουλο, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, αποτέλεσε ένα σημαντικό γεγονός στην όλη διοργάνωση. Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Σ. εξήρε το ρόλο του σωματείου για τα 50 και πλέον χρόνια ζωής, τονίζοντας πως «…από το 1973 μέχρι σήμερα η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών αγωνίζεται αδιάκοπα και με όχημα την κοινή δράση έχει πετύχει ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος των Ελλήνων Σκηνοθετών». Αναφερόμενος στα ιδρυτικά, πρώτα μέλη του σωματείου στάθηκε πως «…με το κύρος του ονόματος τους, την εμπνευσμένη διοίκηση τους αλλά και τους υψηλούς στόχους που έθεσαν εξαρχής και πέτυχαν μέσα από τους διαρκείς αγώνες του σωματείου, ανέβασαν πολύ γρήγορα την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών στην υψηλότερη βαθμίδα συνδικαλιστικής συνέπειας και πολιτιστικής παρουσίας».

vraveysi ellines skinothetes 1

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου εκτέθηκαν στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Ελληνίς» μοναδικά αντικείμενα από το προσωπικό αρχείο της Μαρίας Πλυτά (1915-2006), της πρώτης Ελληνίδας σκηνοθέτιδας, μέρος από το αρχείο της που ανήκει στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Επίσης, προβλήθηκε στην «Ελληνίδα» ένα ψηφιοποιημένο σπάνιο ντοκουμέντο του 1987, από το αρχείο του σωματείου μας, της τότε εκπομπής «ΚΛΑΚΕΤΑ», με θέμα το μέλλον της ταινίας μικρού μήκους, μια προβολή που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους συνέδρους.

vraveysi ellines skinothetes 4

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ