Αρχαία Πομπηία: Εντυπωσιακή ανακάλυψη - Βρέθηκαν σκελετοί δύο ανδρών [βίντεο]

Αρχαία Πομπηία: Εντυπωσιακή ανακάλυψη - Βρέθηκαν σκελετοί δύο ανδρών [βίντεο]

Νέες πληροφορίες για την μοναδική ιστορία της Πομπηίας έρχονται στο φως μετά από αρχαιολογικές έρευνες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού, ανακαλύφθηκαν οι σκελετοί δυο ανδρών, ηλικίας άνω των 50 ετών, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους κατά τον σεισμό που προηγήθηκε της έκρηξης του Βεζούβιου, το 79 μετά Χριστόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο σκελετοί βρέθηκαν σε κτήριο στο οποίο λειτουργούσε ένας μεγάλος φούρνος και κατάστημα για την πώληση του ψωμιού. Μάλιστα, από την στάση των σκελετών φαίνεται ότι οι δύο άνδρες καταπλακώθηκαν από τους τοίχους του δωματίου μέσα στο οποίο είχαν προσπαθήσει να βρουν καταφύγιο.

Παράλληλα, κοντά στους σκελετούς των δυο ανδρών, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν έξι αρχαία νομίσματα, δυο εκ των οποίων αργυρά, ένα περιδέραιο και σειρά αμφορέων.

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για μια ακόμη πτυχή της ανθρώπινης διάστασης της συγκεκριμένης τραγωδίας, του σεισμού και της έκρηξης που μέσα σε δυο ημέρες έσβησαν κάθε ίχνος ζωής από την πόλη αυτή της Κάτω Ιταλίας.

«Η νέα αυτή ανακάλυψη επιβεβαιώνει ότι η Πομπηία είναι ένα τεράστιο αρχαιολογικό εργαστήριο, το οποίο τα τελευταία χρόνια -χάρη σε μια νέα δυναμική- κατέπληξε ολόκληρο τον κόσμο, με μια σειρά εξαιρετικών αρχαιολογικών ανακαλύψεων», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο.

Δείτε βίντεο

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS