Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών: Υπηρεσιακή κυβέρνηση - Ποια είναι τα επικρατέστερα ονόματα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών: Υπηρεσιακή κυβέρνηση - Ποια είναι τα επικρατέστερα ονόματα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου, όπως ορίζει το Σύνταγμα, να επιχειρηθεί μία έσχατη προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις από την σύσκεψη.

Οι επικρατέστεροι για τα υπουργεία

Ταυτόχρονα, υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ, Παύλος Αποστολίδης και ο πρεσβης ε.τ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός, η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοττανίδου. Στο ΥΠ.ΕΣ. θα παραμείνει η Καλλιόπη Σπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα αναλάβει ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Παραπολιτικά 90,1, υπηρεσιακός υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας θα είναι ο Ευάγγελος Τουρνάς, ενώ στο υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα της Μάρας Νικολαϊδου, πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Το χρονοδιάγραμμα έως τις νέες εκλογές

Την Πέμπτη 25 Μαΐου θα οριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Παρασκευή 26 Μαΐου αναμένεται να ορκιστεί. Την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή αναμένεται επίσης θα ορκιστεί και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Στη συνέχεια, την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 θα ορκιστούν οι βουλευτές της νέας Βουλής.

Την Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται και η ορκωμοσία του προεδρείου της Βουλής και στη συνέχεια μέσα στην ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί για να διεξαχθούν οι νέες εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS