Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη - Τσίπρα για ακρίβεια και μέτρα στήριξης με προεκλογικό άρωμα - Το διπλό μήνυμα του πρωθυπουργού

Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη - Τσίπρα για ακρίβεια και μέτρα στήριξης με προεκλογικό άρωμα - Το διπλό μήνυμα του πρωθυπουργού

«Παράθυρο» για παρέμβαση στο ντίζελ - Κάλπες στην ώρα τους 

Σε έντονα φορτισμένη συγκινησιακή ατμόσφαιρα λόγω της οδυνηρής απώλειας του Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Νικολαΐδη, διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλή, κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο την ακρίβεια στην αγορά και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, και οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας λόγω της ενεργειακής κρίσης, οδήγησαν το πολιτικό θερμόμετρο στο κόκκινο με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μονομαχούν δίνοντας έντονα το στίγμα της προεκλογικής περιόδου που έχει ξεκινήσει.

Παράλληλα, η σημερινή «μετωπική» στη Βουλή ολοκληρώθηκε με το διπλό μήνυμα Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίξει με μέτρα και παρεμβάσεις την κοινωνία χάρη στην ανάπτυξη, και ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

Επίθεση Τσίπρα: Η ακρίβεια έχει το όνομα Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως η ακρίβεια που βιώνει ο κόσμος έχει όνομα Μητσοτάκη.

Στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, τόνισε πως η ακρίβεια στην αγορά έχει πάρει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις, κατηγορώντας μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι ο πιο ακατάλληλος για να την καταλάβει.

«Πάλι θα πείτε δεν φταίμε εμείς φταίει ο πόλεμος, για την πανδημία τα ίδια, για τις υποκλοπές έφταιγε ο ανιψιός. Ποτέ δεν φταίει ο κ. Μητσοτάκης, πάντα φταίει κάποιος άλλος. Βρήκατε ευκαιρία να εφαρμόσετε μία ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, να ιδιωτικοποιήσετε τη ΔΕΗ για να μην στεναχωρήσετε τους χορηγούς σας.

Ο μόνος πρωθυπουργός στην Ευρώπη που συμπεριφέρεστε σαν Λουδοβίκος και κυβερνά σαν Θάτσερ. Έγνοια σας η κερδοφορία των funds και των καρτέλ στην ενέργεια. Αντί να βλέπετε τι κάνουν οι άλλοι στην Ευρώπη, σας ενδιέφερε να παρακολουθήσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Τα κουκουλώσατε όλα, η Ελλάδα δεν είναι χώρα της ομερτά. Όταν αναγκαστήκατε να καταργήσετε τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αφού πολλαπλασιάσατε την τιμή του ρεύματος. Τα λέει η ΡΑΕ», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε για ακόμη μια φορά να προκηρυχθούν εκλογές.

«Προκηρύξτε εκλογές για να ανασάνει ο τόπος», κάλεσε ο κ. Τσίπρας τον πρωθυπουργό και ανέφερε: «Η πολιτική αλλαγή και μια προοδευτική κυβέρνηση είναι πλέον ζήτημα υπαρξιακό για τη κοινωνική πλειοψηφία».

Μητσοτάκης: Ούτε λέξη για τον Πούτιν

Ο πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι στην επίθεση που εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την παράμετρο του πολέμου στην Ουκρανία και «δεν βρήκε μια λέξη» στην ερώτησή του για να αναφερθεί στον «παρολίγο δανειστή του το 2015» τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ενίσχυση για το ντίζελ, λέγοντας «μετράμε τις δυνατότητές μας», ενώ επισήμανε ότι μόνο φέτος έχουν διατεθεί σχεδόν 13 δισ. για μέτρα στήριξης.

«Η κρίση θα μας κοστίσει, αλλά δεν θα μας λυγίσει», διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής.

«Η ακρίβεια έχει όνομα και είναι η Ρωσία. Όπως η Ρωσία ανατινάζει τα σύνορα και την ασφάλεια της ηπείρου, έτσι πιέζει και με το αέριο. Οι αυξήσεις έχουν συγκεκριμένη αιτία και διεύθυνση που πρέπει να επιστραφούν. Να μην υπάρξει ένα τετελεσμένο επίθεσης και κατοχής στην καρδιά της Ευρώπης. Η πρόσκαιρη κρίση, ναι, θα κοστίσει, αλλά δε θα μας λυγίσει. Σταματήστε τα ψέματα και την παραχάραξη της αλήθειας», είπε στην Πρωτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανάπτυξη μας επιτρέπει να στηρίζουμε με μέτρα την κοινωνία

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τους πολίτες που πλήττονται από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης: «Καμία χώρα δεν έχει ανεξάντλητες δημοσιονομικές δυνατότητες. Η κυβέρνηση και εγώ δεν πρόκειται να οδηγήσουμε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό που μας οδήγησε σε 3 μνημόνια και διεθνή επιτήρηση για 12 χρόνια, το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει οριστικά. Οι λύσεις που προτείνετε κ. Τσίπρα μας οδηγούν εκεί. Τα 25 δισ. του πακέτου Θεσσαλονίκης μας οδηγούν. Αν εφαρμόζεται τότε θα είχαμε πτώχευση σε έναν μήνα. Θα περίμενα να είχατε μάθει κάτι περισσότερο από την προηγούμενη εμπειρία και τις κωλοτούμπες του δημοψηφίσματος και ενός αχρείαστου τρίτου Μνημονίου».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού σημειώνοντας ότι «πλέον είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο» και, όπως είπε, «θα έρθει και άλλη αύξηση του κατώτατου μισθού που είναι απαραίτητη».

«Μετράμε τις δυνατότητες μας και αν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι και για το πετρέλαιο ντίζελ Για πάντα και για όλους η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Είναι ανακούφιση για 3 εκατομμύρια εργαζόμενους που είναι συνδεδεμένοι με σταθερό μισθό. 2,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν για πρώτη φορά αύξηση στις συντάξεις μετά από πολλά χρόνια. Σε μια πολύ σύνθετη πραγματικότητα σε μια χώρα όπως η δική μας που είναι εξαρτημένη από εισαγωγές χρειάζονται έξυπνες απαντήσεις και όχι να ακούγονται σκουριασμένες τιμές για πλαφόν σε μια ανοικτή οικονομία αλλά είναι μέτρα για έκτακτες περιπτώσεις όπως έγινε στα καυσόξυλα. Aπαιτείται σοβαρότητα, κ. Τσίπρα, να αποφύγετε την κινδυνολογία. Έχετε πέσει έξω εσείς και οι συνεργάτες σας σε όλες τις πρβλέψεις σας όλους τους τελευταίους μήνες», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

«Δημιουργούμε ανάπτυξη και μπορούμε να στηρίξουμε με περισσότερα μέτρα την κοινωνία. Η Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου είναι επιτυχία συνολικά για την χώρα και για τα επόμενα χρόνια. Μιλήσατε απαξιωτικά για τις επενδύσεις που έρχονται στην Ελλάδα. Οι επενδυτές προσβλέπουν σε υπεραξία. Οι επενδύσεις τις θέλουμε γιατί δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας», είπε σε άλλο σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Είμαστε κοντά στις εθνικές εκλογές, εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, μιλήσατε συνολικά πάνω από 1 ώρα. Απευθύνεστε στον λαό απαιτώντας να με αντικαταστήσετε, πόσο χρόνο αφιερώσατε για να πείτε τι θα κάνετε; 30 δευτερόλεπτα αφιερώσατε στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Βέβαια όσο περισσότερο μιλάτε τόσο περισσότερο αποδυναμώνονται τα επιχειρήματα σας. Τραγική ανευθυνότητα και πλήρη αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας δείχνει ότι έρχεστε σήμερα και λέτε όσα λέγατε το 2014. 

Μας είπατε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας αστάθειας γιατί η πολιτική που ακολουθούμε δεν συμβαδίζει με όσα εσείς πιστεύετε. Δεν είναι το έβδομο θαύμα του κόσμου η Ελληνική οικονομία όπως έγραψαν οι Financial Times. Σας διαβεβαιώνω ότι όποιος μιλά καλά για την Ελλάδα δεν παίρνει ναρκωτικά ούτε παίρνει χρήματα από την κυβέρνηση» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ