Βουλή: Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη - Να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές

Βουλή: Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη - Να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές

Παρακολουθήστε ζωντανά από τη Βουλήτη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Με την ιστορική φράση του Χαρίλαου Τρικούπη, παραφράζοντας την ξεκίνησε την ομιλία του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε χαρακτηριστικά:«κ. Μητσοτάκη, δυστυχώς επτωχεύσατε».

«Δεν επτωχεύσατε οικονομικά, το αντίθετο θα έλεγα, για εσάς και τους φίλους και σπόνσορές σας. Οικονομικά, απειλούνται με πτώχευση χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Εσείς πάθατε κάτι ακόμα χειρότερο, πτωχεύσατε ηθικά, κ. Μητσοτάκη».

«Το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι η διαχειριστική σας ανεπάρκεια. Δεν είναι ότι γίνατε πολλαπλασιαστής και επιταχυντής όλων των κρίσεων που διαχειριστήκατε μέχρι σήμερα. Παντού στην Ευρώπη υπάρχει πανδημία, αλλά εδώ είμαστε οι χειρότεροι σε θανάτους. Παντού στην Ευρώπη έχει ανατιμήσεις, αλλά εδώ έχουμε την ακριβότερη τιμή χονδρικής στο ρεύμα. Παντού στην Ευρώπη έχει κλιματική κρίση, αλλά εδώ το καλοκαίρι έγιναν στάχτη τα περισσότερα στρέμματα δάσους αναλογικά με το μέγεθος της χώρας».

«Το πρόβλημά σας δεν είναι μόνο αυτό, ότι το "επιτελικό κράτος" αποδείχθηκε ανεπαρκές, ότι οι "άριστοι" αποδείχθηκαν άχρηστοι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά την ώρα της κρίσης, του πόνου, της υγειονομικής τραγωδίας, της υγειονομικής δυσπραγίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε, πολιτικά και προσωπικά. Να στήσετε έναν ψεύτικο θρίαμβο, μια "μαγική εικόνα" επιτυχίας, βασισμένοι στο ψέμα και την προπαγάνδα. Είναι ανήθικο, όταν γίνεται την ώρα της τραγωδίας», συνέχισε ο κ.Τσίπρας.

«Τώρα, που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος. Η πραγματικότητα πάντοτε είναι πολύ πιο ισχυρή από την εικόνα που αναπαράγουν τα καλοπληρωμένα με δημόσιο χρήμα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Και η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας σήμερα, τους ανθρώπους μας που χάνονται άδικα. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν είχε ενισχυθεί το σύστημα Υγείας. Για τα νοικοκυριά που στενάζουν από την ακρίβεια στο ρεύμα και τα ήδη πρώτης ανάγκης. Για τις επιχειρήσεις που βουλιάζουν στα χρέη και απειλούνται με λουκέτο. Για τους αγρότες που βλέπουν το κόστος παραγωγής να έχει εκτιναχθεί. Αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο να παράξουν φέτος τα προϊόντα τους. Για τους νέους που βρίσκουν συνεχώς εμπόδια στη γνώση. Για τον κόσμο της εργασίας που τον καταδικάζετε σε μεροκάματο ανασφάλειας και φτώχειας. Με αυτή την πραγματικότητα θα αναμετρηθείτε, όχι με την εικονική που αναπαράγει η προπαγάνδα σας».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του κ.Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία, κατηγορώντας τον ως «ανεπαρκή».

Δείτε ζωντανά 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS