Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εάν έχετε κάποια σοβαρή καταγγελία που να αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να την πάτε στον εισαγγελέα

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εάν έχετε κάποια σοβαρή καταγγελία που να αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να την πάτε στον εισαγγελέα

«Κύριε Μητσοτάκη τη δυσπιστία του ελληνικού λαού την έχετε δεδομένη και πολύ σύντομα η δυσπιστία αυτή θα μετατραπεί σε ψήφο αλλαγής, σε ψήφο απαλλαγής της δημοκρατίας μας από τις καθεστωτικές σας πρακτικές.

Μη στεναχωριέστε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην Βουλή για τις παρακολουθήσεις απαντώντας στην αναφορά που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκηςστη δευτερολογία του, με την οποία κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.   

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στην πρωτολογία του έθεσε κρίσιμα ερωτήματα, αλλά «δεν απαντήσατε». «Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο ακούγατε τον Ανδρουλάκη;», επανέλαβε, σχολιάζοντας ότι «το επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να τοποθετηθείτε δημόσια και ότι θα το πείτε στον ίδιο, είναι παιδικό». Επιπλέον είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στον Θ. Κουκάκη, ρωτώντας εκ νέου ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση του. «Δεν δώσατε καμία απάντηση στο ερώτημα πόσους ακόμη ευρωβουλευτές και βουλευτές παρακολουθείτε», συνέχισε.   

Αναφορικά με τον υπουργό Επικρατείας, είπε ότι δεν μίλησε ο κ. Γεραπετρίτη σε αυτή τη διαδικασία (Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας) «έκανε όμως τον ‘ψόφιο κοριό' στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ως προς τούτο δεν ανασκευάζω». 

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Γνώριζε ή δεν γνώριζε; Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στείλατε τον εκλεκτό σας στην Επιτροπή να τον συνοδεύσουν δυο πρωτοκλασάτοι υπουργοί, Πιερρακάκης-Γεραπετρίτης; Γνωρίζατε ή όχι ότι ο κ. Κοντολέων θα έλεγε αισχρά ψέματα ότι ουδέποτε παρακολούθησε τον κ. Ανδρουλάκη;». «Συμμετέχει ο κ. Ανδρουλάκης σε περίπτωση κατασκοπείας ή υβριδικού πολέμου και έχετε το θράσος εδώ να μας κουνάτε το δάχτυλο και να μιλάτε και για κυβίστηση;», σχολίασε.   

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι η ομιλία και η δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη «δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά». «Δεν είναι ασφαλής κανένας μας και καμία μας όσο συνεχίζετε να λειτουργείτε με αυτή την αντίληψη και απ' το βήμα της Βουλής να μας λέτε ότι κανένας εκλεγμένος δεν εξαιρείται», είπε. 

Ο ίδιος απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε: «Εάν έχετε κάποια σοβαρή καταγγελία που να αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να την πάτε στον εισαγγελέα. Επί ημερών μας δεν υπήρξε ούτε ένας εκλεγμένος που παρακολουθήθηκε, ούτε ένας δημοσιογράφος. Δεν διανοήθηκα ποτέ να προβώ σε κάτι τέτοιο Δεν έδωσε ποτέ εντολή παρακολούθησης για κανέναν πολιτικό αρχηγό ή πολιτικό αντίπαλο». 

«Δεν άλλαξα πότε νόμο για να βάλω ένα τυχάρπαστο πρόσωπο στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Επί των ημερών μας η ΕΥΠ προσανατολίστηκε στο οργανωμένο έγκλημα και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο κ. Ρουμπάτης επί έξι μήνες ενημέρωνε εσάς και τους συνεργάτες σας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτί και τώρα επιχειρείτε να στήσετε αντιπερισπασμούς» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». «Πιαστήκατε με τον κοριό στο αυτό, κάντε εξεταστική για την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» σημείωσε. «Αλλά μην διανοείστε να αποδράσετε από την έρευνα για την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη και του Κουκάκη. Η έρευνα θα γίνει κατά προτεραιότητα». 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS