Aπαξιωτικός Τσίπρας: «Άνοιξε η πλατφόρμα για την AstraZeneca για να ξεστοκάρουμε»

Aπαξιωτικός Τσίπρας: «Άνοιξε η πλατφόρμα για την AstraZeneca για να ξεστοκάρουμε»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καν διαπιστώσει ότι «δεν πάμε καλά».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το πρώτο εξάμηνο η χώρα είχε 600 νεκρούς ενώ από τον Νοέμβριο και μετά οι θάνατοι έχουν φτάσει τις 10 χιλιάδες. «Αν δεν διαπιστώνεις ότι δεν πάμε καλά, έχοντας, μάλιστα το πιο μεγάλο και αναποτελεσματικό lockdown στην Ευρώπη, υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε, επίσης, ότι η λογική του ακορντεόν, που έχει εφαρμόσει όλη η Ευρώπη, απέτυχε παταγωδώς υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να ανοίξουμε, δεν πάει άλλο, χωρίς όμως να δίνουμε την αίσθηση ότι ξεμπερδέψαμε με την πανδημία καθώς, όπως είπε, το ποσοστό του εμβολιασμού είναι ακόμα χαμηλό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «το ποσοστό του εμβολιασμού είναι παρά πολύ χαμηλό κοντά στο 8%», ενώ στην ερώτηση γιατί δεν συμμετέχει σε κάποια καμπάνια είπε: «Πρώτος δεν εμβολιάστηκα; Εχουμε κάνει και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Στο ίδιο σημείο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως είναι άδικη απέναντι στους νέους τους οποίους όπως είπε έχει στοχοποιήσει: «Να σας δώσω ένα παράδειγμα σήμερα για να σας αποδείξω ποσό άδικη είναι κυβέρνηση που έχει στοχοποιήσει του νέους ανθρώπους. Οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39. Ας σταματήσουμε να του στοχοποιούμε».

Η πλατφόρμα για το AstraZeneca άνοιξε τώρα για να ξεστοκάρουμε

Ενώ για το άνοιγμα της πλατφόρμας είπε πως άνοιξε τώρα για να ξεστοκάρουμε: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο».

Η φράση του κ. Τσίπρα «για να ξεστοκάρουμε» σόκαρε ακόμη και τον παρουσιαστή Γιώργο Παπαδάκη: Δείτε το σημείο από την συνέντευξη που δημοσίευσε η Ομάδα Αλήθειας:

Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι όλη αυτήν την περίοδο, όπως μπαίνουμε έτσι βγαίνουμε από το lockdown, και πως η κυβέρνηση «λειτούργησε χωρίς σχέδιο και στρατηγική, χωρίς σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση, με τις εστίες υπερμετάδοσης ανοικτές σε όλη τη διάρκεια του lockdown».

«Από την πρώτη στιγμή κάναμε προτάσεις», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «η αντιπολιτευση στάθηκε στο ύψος των ευθυνών της» και «έδωσε συναίνεση για δύο κρίσιμα ζητήματα», στο δύσκολο -όπως είπε- ζήτημα του περιορισμού των ελευθεριών και στους εμμβολιασμούς.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε, επίσης, ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τους επιστήμονες και την Επιτροπή. «Ποιος αμφισβητεί τους επιστήμονες;», αναρωτήθηκε. «Τους έχει αμφισβητήσει ο τρόπος με τον οποίο τους έχει εργαλειοποιήσει η κυβέρνηση», πρόσθεσε, σχολιάζοντας: «Δεν είναι υποτιμητικό για αυτούς να θεσπίζεται ακαταδίωκτο; Για ποιο λόγο; Γνωμοδοτικός είναι ο ρόλος τους. Σας έχει πει κανένας από αυτούς ότι θέλει να μη λογοδοτεί πουθενά; Κανείς. Αλλά επειδή υπάρχει ανάγκη να θεσπιστεί ακαταδίωκτο για τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετέχουν στις επιτροπές και ασκούν πιέσεις, να τα πούμε τα πράγματα καθαρά...». «Αποφασίζει ο Τσιόδρας; Το πιστεύεστε εσείς αυτό; Διαρκώς κόντρα στις αποφάσεις είναι. Αποφασίζει η κυβέρνηση αυτό που θέλει να αποφασίσει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι το σύνολο της αντιπολίτευσης έχει επιδείξει σοβαρή στάση μέσα στην πανδημία, καταθέτοντας προτάσεις τις οποίες η κυβέρνηση αγνόησε ενώ ζήτησε να καταργηθεί άμεσα στο sms για τις μετακινήσεις.

https://twitter.com/omadaalithias/status/1387302482498531329?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1387302482498531329%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2Fomadaalithias2Fstatus2F1387302482498531329provider%3Dtwitter


googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS