Απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία: Κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα το αεροπλάνο του Δένδια

Απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία: Κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα το αεροπλάνο του Δένδια

Ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας η Τουρκία προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου διπλωματικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τουρκικές αρχές κράτησαν το βράδυ της Τετάρτης 20 λεπτά στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Ιρακ, βορείως τη Μοσούλης αρνούμενοι να χορηγήσουν την άδεια υπερπτησης που είχαν οι ίδιοι εγκρίνει λίγο νωρίτερα, στο οποίο επέβαινε ο κος Δένδιας όπου επέστρεφε στην Αθήνα.

Οπως μεταδίδει ο διπλωματικός ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Νίκος Μελέτης πρόκειται για μια ενέργεια που ξεπερνά κάθε έννοια καλής γειτονίας και καταστρατηγεί τους κανόνες διπλωματικής συμπεριφοράς.

Ειδικότερα το σκάφος «Νεφέλη» είχε αναχωρήσει από το Ιράκ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην περιοχή. Οι τουρκικές αρχές ειδοποιήθηκαν για τη VIP πτήση και έδωσαν έγκριση για πτήση, ωστόσο την απέσυραν καθώς προσέγγιζε στα σύνορα. Ξεκίνησε έντονη διπλωματική επικοινωνία και το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να χαμηλώσει ύψος και να κάνει κύκλους μέχρι να διευθετηθεί το θέμα, ενώ τέθηκε ζήτημα για το κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος επάρκειας καυσίμων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS