Τηλεφωνήματα Μητσοτάκη με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς: Παραδίδω την εντολή, εκλογές στις 25 Ιουνίου

Τηλεφωνήματα Μητσοτάκη με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς: Παραδίδω την εντολή, εκλογές στις 25 Ιουνίου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρώτο ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε πρώτα τον Αλέξη Τσίπρα ότι τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που παρέλαβε νωρίτερα από την ΠτΔ, μετά τη θριαμβευτική νίκη ΝΔ χθες, θα την επιστρέψει το απόγευμα, τηλεφωνικά. Την ίδια ενημέρωση παρείχε και στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Όπως εξήγησε και στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δεν αφήνουν περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης και, επιπλέον, δείχνουν τη σαφή εντολή για την ανάδειξη και τη συγκρότηση κυβέρνησης αυτοδυναμίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε, ακόμη, τον Αλέξη Τσίπρα ότι οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιουνίου, αλλά και ότι η Βουλή που αναδείχθηκε χθες θα ορκιστεί την ερχόμενη Κυριακή και θα διαλυθεί τη Δευτέρα.

Αύριο η διερευνητική εντολή στον Τσίπρα, θα ακολουθήσει ο Ανδρουλάκης

Εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέψει σήμερα το απόγευμα τη διερευνητική εντολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα ακολουθήσει η κλήση της ΠτΔ στον Αλέξη Τσίπρα για να του παραδώσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή. Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζουν αυτή την ώρα για να δουν και πώς θα κινηθούν σε αυτό το θέμα.

Πάντως, πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εισηγούνταν από χθες κιόλας στον Αλέξη Τσίπρα να παραδώσει αμέσως την εντολή για να επισπευστεί η εκλογική διαδικασία.

Μετά από τέτοια συντριβή που υπέστη χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κάποια συζήτηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα παραλάβει την τρίτη διερευνητική εντολή, ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει καμία συνεργασία, αλλά θα πάει στις δεύτερες εκλογές για να αυξήσει τα ποσοστά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συγκροτηθεί και η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Βασίλης Κασκαρέλης και Παύλος Αποστολίδης για τις θέσεις των υπουργού Εξωτερικών και υπουργού Άμυνας, αντίστοιχα, είναι τα πρώτα ονόματα προσώπων που έχουν ακουστεί για την υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις δεύτερες εκλογές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS