Θεοδωρικάκος: Ακόμη 10 εκατ. για τα δημοτικά ΚΔΑΠ - Τι να κάνουν όσοι δεν πήραν vouche

Θεοδωρικάκος: Ακόμη 10 εκατ. για τα δημοτικά ΚΔΑΠ - Τι να κάνουν όσοι δεν πήραν vouche

Ειδικό Πρόγραμμα, ύψους 10 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση των δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να μην κλείσει ούτε ένα δημοτικό ΚΔΑΠ και να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος που έχει σύμβαση με αυτού του είδους τους παιδαγωγικούς χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, σε οποιονδήποτε δήμο της χώρας, δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 .

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως το θέμα αφορά περισσότερους από 700 εργαζόμενους στους δήμους και πρόσθεσε το ζήτημα απασχόλησε σύσκεψη του ιδίου με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου. «Δίνουμε 10 εκατ. ευρώ στα δημοτικά ΚΔΑΠ, προκειμένου να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όπως εξήγησε, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι «όσες οικογένειες δεν πήραν voucher για τα παιδιά τους και το δικαιούνται -διότι υπήρξαν πολλές οικογένειες που δεν συμπλήρωναν τα χαρακτηριστικά που χρειάζονταν- μπορούν, πλέον, να απευθυνθούν, αν θέλουν, στα δημοτικά ΚΔΑΠ, τα οποία είναι σε θέση να υποδεχτούν πολλές χιλιάδες παιδιών».

Για τις μάσκες στα σχολεία σημείωσε πως η διαδικασία προχωρά και θα φτάσουν στις σχολικές μονάδες, το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αναφορικά με τους υπαλλήλους καθαριότητας στα σχολεία, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει φέτος επιπλέον 28 εκατ. ευρώ για 9.474 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 5.000 είναι πλήρους απασχόλησης (έναντι 3.700 πέρυσι). Σημείωσε ότι όλοι έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και διευκρίνισε πως οι δήμαρχοι δεν είναι υπάλληλοι της κυβέρνησης και είναι εκείνοι που έχουν την ευθύνη για να προσλάβουν τους υπαλλήλους καθαριότητας και να τους στείλουν στα σχολεία, αφού έχουν λάβει τα σχετικά κονδύλια.

Σε ό,τι αφορά στο κίνημα κατά της μάσκας, που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία των παιδιών του, των γονέων και των παππούδων του. Είναι ξεκάθαρο ότι το πιο ασφαλές και άμεσο μέσο που έχουμε για να προστατευθούμε είναι η χρήση μάσκας», επανέλαβε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS