Θεοδωρικάκος: Έχουν κινητοποιηθεί 10.000 αστυνομικοί για ελέγχους - Πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στα Σώματα Ασφαλείας

Θεοδωρικάκος: Έχουν κινητοποιηθεί 10.000 αστυνομικοί για ελέγχους - Πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι στα Σώματα Ασφαλείας

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο υπουργός, υπήρξαν προβλήματα, ιδιαίτερα σε κάποια νυχτερικά μαγαζιά σε σχέση με την εφαρμογή των μέτρων.Σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα, μιλώντας για τα νεότερα αναφορικά με την πανδημία στη χώρα αλλά και τις δικές του αρμοδιότητες ως υπουργός, τόνισε ότι «η Ελληνική Αστυνομία όλο αυτό το δεκαήμερο ως τώρα των εορτών ήταν στους δρόμους. Ήταν σε όλους τους χώρους που έπρεπε να επιτηρηθούν». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι «έχουν κινητοποιηθεί 10.000 αστυνομικοί στο σύνολο του 24ώρου και έχουν κάνει μια σημαντική δουλειά… Αποδείχθηκε ότι με τη δράση τους, βοηθούν να υπάρχει ηρεμία, τάξη, ασφάλεια και όσο είναι δυνατόν και επιτήρηση των μέτρων για την πανδημία».

Ακόμη, έκανε διευκρίνισε ότι «αν όλοι μας ως πολίτες δεν συμβάλουμε στην εφαρμογή των μέτρων και δεν προστατεύουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας, μην περιμένουμε σε κάθε έναν από εμάς να αντιστοιχεί ένας αστυνομικός για να μας ελέγχει».

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο υπουργός, υπήρξαν προβλήματα, ιδιαίτερα σε κάποια νυχτερικά μαγαζιά σε σχέση με την εφαρμογή των μέτρων, όμως η άμεση παρέμβαση της αστυνομίας προς επίρρωση της τεταμένης υγειονομικής κατάστασης, είχε ως συνέπεια σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια εξ’αυτών να κλείσουν. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, η παρουσία τόσων αστυνομικών στους δρόμους, συνέβαλε και στη μείωση κατά 25% της εγκληματικότητας στις γιορτές, σε σχέση με το 2019 και το 2018.

Το ζήτημα των ανεμβολίαστων αστυνομικών

Ακόμη, ο κ.Θεοδωρικάκος σε ερώτηση που δέχτηκε για τους αστυνομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, επισήμανε ότι: «πρέπει όλοι οι πολίτες να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς ότι οι έλεγχοι που διεξάγει η Ελληνική Αστυνομία τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας. Αν υπάρξει οτιδήποτε άλλο θα υπάρχξει ποινή για τους αστυνομικούς…». Τόνισε ότι «οι αστυνομικοί είναι εμβολιασμένοι σε συντριπτικό ποσοστό. Στο σύνολο της Αστυνομίας εμβολιασμένοι και νοσήσαντες έχουν υπερβεί το 81% αλλά στα συνεργεία τα οποία κάνουν τους ελέγχους, το ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί εξαιρετικά μικρό και θυμίζω ότι όλοι κάνουν 2 τεστ την εβδομάδα και τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Τέλος, τόνισε ότι εκτός από τα μέτρα κατά του κοροναϊού, έχει έρθει στο «προσκήνιο» και η εφαρμογή των μέτρων του αντικαπνιστικού νόμου. «Η πραγματικότητα είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες, σε κάποια μαγαζιά έχει ξεφύγει η κατάσταση και για αυτό έχουν βεβαιωθεί πολλές εκατοντάδες παραβάσεις και του αντικαπνιστικού νόμου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS