ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη: Εκκενώστε τις καταλήψεις εντός 15 ημερών

Τελεσίγραφο για την εκκένωση των καταλήψεων, εντός 15 ημερών, στέλνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Με μια ανακοίνωση, ο υπουργός καλεί να εκκενωθούν οι καταλήψεις και επισημαίνει ότι σε περίπτωση που πρόκειται για αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά τα υπό κατάληψη κτίρια, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας.

Το τελεσίγραφο του Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις καταλήψεις αναφέρει:

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Χρυσοχοΐδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Τελείωσε η ανοχή της βίας

Πριν από την ανακοίνωση- τελεσίγραφο για τις καταλήψεις, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δώσει σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, για τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ακραίας καταστολής.

«Η εποχή της ανοχής της βίας τελείωσε», υπογράμμιζε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία έκανε αναφορά και στην εκκένωση παράνομων καταλήψεων «που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν».

Διαδοχικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε καταλήψεις

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων. Την περασμένη εβδομάδα, εκκενώθηκε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια- για δεύτερη φορά φέτος- στο οποίο διέμειναν 138 μετανάστες και πρόσφυγες.

Στις 2 Νοεμβρίου, η αστυνομία είχε κάνει έφοδο σε υπό κατάληψη κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ, το οποίο έπειτα από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σφραγίστηκε.

Αλλά και τους δύο προηγούμενους μήνες έγιναν διαδοχικές επιχειρήσεις σε υπό κατάληψη κτίρια, στα οποία ζούσαν πρόσφυγες και μετανάστες, στο κέντρο της Αθήνας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS