Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανακοινώνει μέτρα ο Γεραπετρίτης

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανακοινώνει μέτρα ο Γεραπετρίτης

Ο νέος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών θα παρουσιάσει σήμερα στις 11:00 παρεμβάσεις τριών ταχυτήτων

 Σήμερα στις 11 θα δώσει τη συνέντευξη Τύπου ο νέος επικεφαλής του υπουργείου Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, που έχει αναλάβει την ευθύνη για την πλήρη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών, αλλά και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Στη συνέντευξή του ο κ. Γεραπετρίτης αναμένεται να αναφερθεί στις αιτίες που οδήγησαν τον ελληνικό σιδηρόδρομο στη σημερινή κατάσταση και συνετέλεσαν στην τραγωδία των Τεμπών, αλλά και τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για την ασφάλεια των τρένων και την αποτροπή και της πιθανότητας να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο.

Τι μέτρα θα ανακοινώσει ο Γεραπετρίτης

Ο κ. Γεραπετρίτης αναμένεται να ανακοινώσει άμεσες παρεμβάσεις που αφορούν την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επαναλειτουργία των εμπορικών και επιβατικών δρομολογίων του ΟΣΕ. Στόχος είναι η διακοπή των δρομολογίων να μη διαρκέσει περισσότερο από δέκα με δεκαπέντε μέρες, προβλέποντας δικλίδες ασφαλείας που θα εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Σε αυτές περιλαμβάνονται η μείωση της ροής των δρομολογίων, η ύπαρξη διπλής βάρδιας χωρίς εξαιρέσεις στα σταθμαρχεία και η δημιουργία σώματος εσωτερικού ελέγχου.

Παράλληλα, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα έχουν γίνει ενέργειες για την επιτάχυνση εγκατάστασης του συστήματος τηλεδιοίκησης στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, ώστε να είναι έτοιμο πριν τον Σεπτέμβριο, που προβλέπει το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Επίσης, τις επόμενες ημέρες ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει συνάντηση με τους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ, ενώ πρόθεση είναι να υπάρξει αύξηση του αριθμού τους με επιπλέον προσλήψεις. Όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση έκανε κινήσεις ενίσχυσης του προσωπικού του ΟΣΕ μέσα από το ΑΣΕΠ, όμως οι χρονοβόρες διαδικασίες δεν έχουν επιτρέψει να ολοκληρωθούν ακόμα και υπάρχει υστέρηση.

Στην Αθήνα σήμερα ειδικοί της ΕΕ για τα τρένα, θα δώσουν τεχνογνωσία

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα φθάσουν στην Αθήνα οι ειδικοί της ΕΕ για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα θα βρεθούν σήμερα ο εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA) Γιόζεφ Ντοπελμπάουερ και ο διευθυντής επίγειων μεταφορών της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρίστιαν Σμιτ.

Θα συναντηθούν με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, με θέμα την τεχνική υποστήριξη για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ασφάλειας των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Με τους Ντοπελμπάουερ και Σμιτ θα συναντηθεί σήμερα ο κ. Γεραπετρίτης, οι οποίοι φτάνουν στην Αθήνα μετά το αίτημα του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παροχή τεχνικής συνδρομής.

Την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής και της ERA ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε το πρωί της 6ης Μαρτίου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS