Μητσοτάκης στο Economist: Δεν θα υπάρξουν πρόωρες κάλπες - Οι πολίτες χρησιμοποίησαν τις Ευρωεκλογές για να μας στείλουν μήνυμα

Μητσοτάκης στο Economist: Δεν θα υπάρξουν πρόωρες κάλπες - Οι πολίτες χρησιμοποίησαν τις Ευρωεκλογές για να μας στείλουν μήνυμα

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, στις οποίες πρέπει να δοθούν ουσιαστικές λύσεις από τη νέα ηγεσία στα κέντρα αποφάσεων της ηπείρου, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Ενρίκο Λέτα στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable», που πραγματοποιήθηκε στο Γκολφ Γλυφάδας.

Στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024 αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σύζητησης του με τον Ενρίκο Λέττα, ο οποίος δήλωσε πως «το συμπέρασμα είναι ότι η Ν.Δ. παρέμεινε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, το δεύτερο ή τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Κεντροδεξιά ποσοστιαία στην Ευρώπη».

«Σαφώς είχαμε θέσει έναν στόχο, το οποίο δεν κατακτήσαμε, αλλά υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό τους οποίους λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στη συνέχεια.

Παράλληλα, αναφορικά με τα υψηλά ποσοστά αποχής των Ευρωεκλογών είπε ότι «δεν είναι μόνο η κούραση με τις συνεχόμενες εκλογές, είχαμε πολύ υψηλή αποχή, αλλά και οι πολίτες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις ευρωπαϊκές εκλογές για να μας στείλουν ένα μήνυμα ανησυχίας».

Οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2027, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «τα επόμενα χρόνια πρέπει να έχουν ως στόχο να συγκλίνουμε με την Ευρώπη και έχουμε τρία χρόνια στην θητεία μας, δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές».

Παρακολουθήστε τη συζήτηση εδώ:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ