Σύσκεψη στο Μαξίμου: Με υποχρεωτικό τεστ 48 ωρών και μάσκα οι ταξιδιώτες από την Κίνα στην Ελλάδα

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Με υποχρεωτικό τεστ 48 ωρών και μάσκα οι ταξιδιώτες από την Κίνα στην Ελλάδα

Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έτσι ώστε η χώρα μας να συμβαδίσει με τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΕ για τον κοροναϊό και την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα.

Όπως έγινε γνωστό, θα εφαρμοστούν οι συστάσεις της ΕΕ και θα ζητηθούν αρνητικά τεστ 48 ωρών πριν την αναχώρηση και χρήση μάσκας υψηλής προστασίαςγια τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Τι προβλέπει η απόφαση της ΕΕ για τις πτήσεις από και προς την Κίνα

Το τεστ για τον κορωνοϊό θα πρέπει να γίνεται το αργότερο 48 ώρες πριν από την επιβίβαση στην πτήση. Η απόφαση, η οποία δεν είναι νομικά δεσμευτική, ελήφθη από την ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπιση κρίσεων (IPCR) της ΕΕ, ένα όργανο που συμβάλλει στον συντονισμό της διαχείρισης κρίσεων μεταξύ των 27 κρατών-μελών.

Το IPCR συμφώνησε, επίσης, ότι οι επιβάτες των πτήσεων από την Κίνα προς την ΕΕ θα πρέπει να φορούν ιατρικές μάσκες ή αναπνευστικές συσκευές, εκτός από άλλα μέτρα υγιεινής που ενδέχεται να επιβάλουν οι εθνικές αρχές.

Χώρες της ΕΕ ανακοινώνουν μονομερή ταξιδιωτικά μέτρα

Τα κράτη-μέλη καλούνται να διεξάγουν «τυχαίους ελέγχους» στους επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα και να παρακολουθούν τα λύματα από τα αεροσκάφη, προς αναζήτηση ενδείξεων για δυνητικά επικίνδυνες παραλλαγές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η σουηδική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Οι συστάσεις θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα.

Αυτό το μέτρο έρχεται την ώρα που ορισμένες χώρες της ΕΕ, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, επέβαλαν τα δικά τους μονομερή ταξιδιωτικά μέτρα ως απάντηση στη μαζική έξαρση κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα, η οποία ξεκίνησε μετά την απότομη χαλάρωση από το Πεκίνο των λεγόμενων «μηδενικών μέτρων Covid-19» που υποτίθεται ότι θα περιόριζαν την εξάπλωση του ιού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS