ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει στις 12 το εκτελεστικό γραφείο - Ώρα αποφάσεων για Τσίπρα - Οι ευθύνες για την ήττα και οι λόγοι της εκλογικής συντριβής

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει στις 12 το εκτελεστικό γραφείο - Ώρα αποφάσεων για Τσίπρα - Οι ευθύνες για την ήττα και οι λόγοι της εκλογικής συντριβής

Φτάνοντας στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας μετά τον εκλογικό καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκανε καμία δήλωση κατά τη διάρκεια της προσέλευσής του στα γραφεία του κόμματος.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος ανακοίνωσε αργότερα ότι θα δρομολογηθούν άμεσα αλλαγές στη στρατηγική και στον προσανατολισμό του κόμματος ενόψει των δεύτερων εκλογών. Θα υπάρξει σύγκληση των κομματικών οργάνων. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, προκειμένου να συζητηθεί τι τελικά οδήγησε στην ήττα με 20 μονάδες διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

Αποστολάκης: Έχουν όλοι ευθύνη για την ήττα

Στελέχη του κόμματος αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νεοκλεγείς βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Action24 «Πρωινή Ζώνη» με τους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθινού.

Ειδικότερα, ο ίδιος ανέφερε: «Όλοι έχουν ευθύνη. Όλοι έχουν το μέρος της ευθύνης τους. Η ευθύνη δεν πάει σε έναν άνθρωπο αυτή τη στιγμή. Είναι ένα ολόκληρο κόμμα που κινήθηκε με μια τακτική. Γίνανε κάποια λάθη. Το ποιος έχει την ευθύνη θα το βρούμε». «Πρέπει να δούμε τι έφταιξε και να κάνουμε» τις αλλαγές που απαιτούνται, σημείωσε. Ωστόσο, προσέθεσε, δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προέταξε την ανάγκη σύγκλησης των οργάνων του κόμματος και να γίνει μια ενδοσκόπηση του τι έγινε και πάρα πολύ γρήγορα να γίνουν οι διορθωτικές κινήσεις.

Παπαδημούλης: Ήττα - σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Για «ήττα σοκ» έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ το πρώι της Δευτέρας (21/5), σχολίασε πως: «Οι δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι την Παρασκευή (19/5) προ των εκλογών 6 με 7 μονάδες διαφορά. Εμείς είχαμε θέσει το στόχο της πρωτιάς και πιστεύαμε ότι θα πάμε καλύτερα από τις δημοσκοπήσεις και το αποτέλεσμα είναι 20 μονάδες διαφορά, άρα είναι μια ήττα σοκ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS