Συρίγος για άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων: Θα εξαρτηθεί από τους λοιμωξιολόγους - Δεν είναι σωστό να προτρέξουμε

Συρίγος για άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων: Θα εξαρτηθεί από τους λοιμωξιολόγους - Δεν είναι σωστό να προτρέξουμε

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας και αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

«Ότι βασικό βήμα για την επιστροφή σε μια κανονικότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων, είναι κάτι αυτονόητο. Η Σουηδία ακολούθησε ένα περίεργο μοντέλο και ουδέποτε έκλεισε τα σχολεία της. Έγινε μελέτη πόσα παιδιά νόσησαν και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό ήταν λιγότερο από ένα παιδί ανά 100.000 παιδιά. Το παράδειγμα της Σουηδίας αποδεικνύει ότι είναι ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων για τα παιδιά. Οι δάσκαλοι από την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τους άλλους επαγγελματίες», ανέφερε ο κ. Συρίγος.

Αναφορικά με τα τεστ που ζητούν παιδιά και δάσκαλοι πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι «Υπάρχει ένα ολόκληρο πρόγραμμα που καλό είναι να προχωρήσουμε και να αγκαλιάσουμε όσο πιο γρήγορα, που προβλέπει δωρεάν τεστ για όλους όσους προσέρχονται. Θέλουμε να υπάρχει πολύς κόσμος που θα το παρακολουθεί. Λειτουργεί ήδη το πρόγραμμα».

«Τα σχολεία έκλεισαν λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε με τους γονείς. Για αυτό τώρα θα λειτουργήσουν με ωράριο που θα επιτρέπει οι μαθητές να βγαίνουν κατά ομάδες, ώστε να μην παρατηρείται αυτό το φαινόμενο», εξήγησε ο ίδιος.

Σχετικά με το πότε θα γίνει το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, ο υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι «Όλα θα εξαρτηθούν από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Δεν είναι σωστό εμείς να προτρέξουμε. Υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα ιδίως με τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Αντιλαμβάνομαι ότι προτεραιότητα της επιτροπής είναι να δει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εξετάζει συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα. Είναι μια διαρκής διαδικασία».

«Έχουμε ένα φυσικό φαινόμενο που διαρκώς εξελίσσεται και πρέπει να προσαρμόζεις την άμυνά σου ανάλογα με αυτό που βλέπεις», τόνισε κλείνοντας ο κ. Συρίγος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS