Σύνοδος Κορυφής: Διαπραγματευτικό θρίλερ - Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν, Κόντε και Σάντσεθ

Σύνοδος Κορυφής: Διαπραγματευτικό θρίλερ - Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν, Κόντε και Σάντσεθ

Συνεχίζονται οι μαραθώνιες διαβουλεύεσεις στη Σύνοδο Κορυφής, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιεί κρίσιμη συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Ιταλό και τον Ισπανό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ αντίστοιχα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

 

https://twitter.com/BarendLeyts/status/1284822692164763649?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1284822692164763649%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.parapolitika.gr%2Fpolitiki%2Farticle%2F1058819%2Fsunodos-korufis-diapragmateutiko-thriler-krisimi-sunadisi-mitsotaki-me-merkel-makron-kode-kai-sadseth%2F

 

Για μια κρίση χωρίς προηγούμενο έκανε λόγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στο Συμβούλιο τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αντέξουμε να εμφανιστούμε διαιρεμένοι ή αδύναμοι».

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Διαπραγματευόμαστε επί τρεις ημέρες πλέον και προφανώς δεν έχει υπάρξει επαρκής πρόοδος ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία. Ειλικρινά ελπίζω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο.

Από την πρώτη στιγμή έχω επισημάνει ότι όλοι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά αυτοί οι συμβιβασμοί δεν μπορεί να είναι τέτοιοι που να αποδυναμώνουν τη φιλοδοξία μας για μία γενναία Ευρωπαϊκή αντίδραση στην κρίση του κορονοϊού και την οικονομική καταιγίδα που έχει προκαλέσει.

Αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και δεν έχουμε το περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι ή αδύναμοι».

 

Απαισιοδοξία Μέρκελ: Πιθανό να μην υπάρξει συμφωνία ούτε σήμερα

Απαισιόδοξη εμφανίστηκε η Ανγκελα Μέρκελ για πιθανή συμφωνία σήμερα, τρίτη ημέρα διαπραγματεύσεων στην Σύνοδο Κορυφής, για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως είναι πιθανό οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην καταλήξουν σε συμφωνία κατά την τρίτη ημέρα των συνομιλιών τους σχετικά με τα σχέδια για ενίσχυση των ευρωπαϊκών οικονομιών, που έχουν πληγεί πολύ εξαιτίας του κορονοϊού.

Μιλώντας κατά την άφιξή της, δήλωσε πως η Κυριακή θα είναι η «αποφασιστική» μέρα για τις συνομιλίες. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν χθες να επεκτείνουν την Σύνοδο Κορυφής σε μια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για το προτεινόμενο πακέτο προϋπολογισμού και ανάκαμψης της ΕΕ ύψους 1,82 τρισεκατομμυρίων ευρώ. «Προχωράμε στην τρίτη ημέρα των διαπραγματεύσεων σήμερα και είναι σίγουρα η πιο αποφασιστική» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ προσθέτοντας: «Σε αυτό το σημείο, έχουμε επεξεργαστεί διάφορα θέματα, όπως το μέγεθος του Ταμείου Ανάκαμψης, τον τρόπο διαχείρισης και επίσης θέματα σχετικά με το κράτος δικαίου. Ακόμα δεν μπορώ να πω εάν θα υπάρξει λύση».

«Υπάρχει πολλή καλή θέληση αλλά και πολλές θέσεις. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια αλλά είναι πιθανό να μην υπάρξει αποτέλεσμα», δήλωσε στις Βρυξέλλες.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS