Μητσοτάκης: Το σχέδιο είναι η εικόνα της νέας Ελλάδας - Φον ντερ Λάιεν: Θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία

Μητσοτάκης: Το σχέδιο είναι η εικόνα της νέας Ελλάδας - Φον ντερ Λάιεν: Θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία

Ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι η επίσκεψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας, όπου μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην επικύρωση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», που προβλέπει ότι στη χώρα μας θα φτάσει τα επόμενα χρόνια ένας πακτωλός χρημάτων, ύψους 32 δισ. ευρώ, τα οποία, εφόσον αξιοποιηθούν, θα αλλάξουν άρδην το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Ο Κ. Μητσοτάκης και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρέθηκαν στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς και έκαναν δηλώσεις, ενώ έκαναν ζωντανές συνδέσεις με υπουργούς και πολίτες σε όλη τη χώρα.

Η εκδήλωση στην Αρχαία Αγορά:

Μητσοτάκης: Το εναρκτήριο λάκτισμα μιας τεράστιας προσπάθειας
Αφού περπάτησαν στην Αρχαία Αγορά, πέρασαν από τον Ναό του Ηφαίστου, Μητσοτάκης και Φον ντερ Λάιεν, μπροστά από τη Στοά του Αττάλου, μίλησαν για το όραμα που ξεδιπλώνεται και «πλέον αποτελεί πραγματικότητα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα είναι από τις ωφελημένες χώρες» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως το ελληνικό σχέδιο έτυχε κολακευτικών σχολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως είπε, στην πράσινη και την ψηφιακή οικονομία επικεντρώνονται οι περισσότεροι πόροι. Το σχέδιο, είπε ο πρωθυπουργός, έχει τίτλο (Ελλάδα 2.0) που υποδεικνύει την Ελλάδα του μέλλοντος.

mitsotakis fon nter laien ellada 20 1.jpg

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτείνεται μέχρι την τελευταία γωνιά της πατρίδας μας, αγγίζοντας όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Συγκροτεί πλήρες σχέδιο. Ανταποκρίνεται και στο συμβολισμό Ελλάδα 2.0. Είναι η επόμενη εκδοχή της χώρας. Είναι η εικόνα της νέας Ελλάδας», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis fon nter laien ellada 20 2.jpg

Φον ντερ Λάιεν: H δική σας επιτυχία είναι επιτυχία της Ευρώπης
«Ευχαριστώ για την πρόσκληση στο λίκνο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας. Πρόκειται για κρίσιμους καιρούς, έπειτα από τη δύσκολη εποχή της πανδημίας. Έχουμε θετικά σημεία, όπως ο εμβολιασμός, η ανάκαμψη, και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία» είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» στην Αρχαία Αγορά. «Θέλω να σε ευχαριστήσω, Κυριάκο, για τη συμβολή σου στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού», τόνισε.

«Το ελληνικό σχέδιο θα κάνει την Ελλάδα ισχυρότερη από ποτέ. Θα αλλάξει το μέλλον για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε η κυρία Φον ντερ Λάιεν, η οποία έκανε ανάρτηση στα ελληνικά.

 

Στη συνέχεια, αφού περπάτησαν στην Αρχαία Αγορά, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρέθηκαν μπροστά από μία οθόνη, στην οποία ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με σύνδεση από τα κεντρικά της Πολιτικής Προστασίας, μίλησε για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» καθώς και για τα βήματα ψηφιακού μετασχηματισμού που έχουν γίνει, αλλά και για τον ρόλο του Ταμείου Ανάκαμψης στην προσπάθεια αυτή.

pierrakakis .jpg
Στη συνέχεια, στην οθόνη εμφανίστηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο οποίος από την Πάρνηθα, μαζί με εθελοντές, μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται τόσο στις αναδασώσεις όσο και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Επόμενος «σταθμός» η σύνδεση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος μίλησε για τις δυνατότητες αναβάθμισης των ενεργειακών εγκαταστάσεων της χώρας.

Στη συνέχεια, Μητσοτάκης και Φον ντερ Λάιεν συνδέθηκαν με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε έχοντας μαζί της μαθητές Δημοτικού. Όπως είπε, θα διοχετευθούν σημαντικοί πόροι στην Παιδεία προκειμένου να αγοραστούν τάμπλετ και υπολογιστές, έτσι ώστε κανείς να μη μείνει πίσω στην προσπάθεια ψηφιοποίησης της Εκπαίδευσης.

kerameos .jpg

«Μιλάμε για αναβάθμιση του εξοπλισμού, αλλά και των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μας», είπε η κυρία Κεραμέως.


Επίσης, έγινε σύνδεση με το Αμύνταιο της Μακεδονίας, όπου ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μίλησε για τις προσπάθειες προβολής τουριστικών προϊόντων.

Συνολικά θα παρουσιαστούν:

  • Η δράση των Υποθαλάσσιων διασυνδέσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.
  • Η δράση των Αναδασώσεων από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά.
  • Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.
  • Η δράση του Ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.
  • Η δράση της Αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.
  • Η δράση της Αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.
  • Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Κομισιόν είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι «έπειτα από πολύ εντατικό διάλογο με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», η Επιτροπή ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των πρώτων εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Ελλάδας, με τίτλο «Ελλάδα 2.0», στο πλαίσιο του οποίου αναμένονται τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα πόροι ύψους 32 δισ. ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS