Στο Ιράκ ο Δένδιας - Θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας

Στο Ιράκ ο Δένδιας - Θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, στο Ιράκ όπου θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αρχικά, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Fuad Hussein. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συνομιλίες θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στον οικονομικό τομέα, καθώς και σε εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο υπουργοί αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνια Κατανόησης για πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων Εξωτερικών και τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ιράκ, Barham Salih και τον πρωθυπουργό, Mustafa Al-Kadhimi.

Μετά τη Βαγδάτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Ερμπίλ όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και με τον πρωθυπουργό της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, κ.κ. Nechirvan Barzani και Marsour Barzani, καθώς και με τον ιστορικό ηγέτη Masoud Barzani.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ερμπίλ, παρουσία τοπικών αξιωματούχων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS