Στην Βουλγαρία ο Δένδιας, συνάντηση με Ζαχάριεβα - Δυτικά Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα

Στην Βουλγαρία ο Δένδιας, συνάντηση με Ζαχάριεβα - Δυτικά Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί στις 11:45, με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχάριεβα.

Ο Ελληνας ΥΠ.ΕΞ., θα βρεθεί στην γειτονική χώρα, σε μία επίσκεψη που συμπίπτει με τα 140 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας. Ο κ. Δένδιας, πέρα από τις διμερείς σχέσεις των δύο λαών, θα συζητήσει με την κα. Ζαχάριεβα και για τις οικονομικές σχέσεις των δύο πλευρών, καθώς και για θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα συζητηθεί η πορεία της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, εν μέσω της τουριστικής περιόδου. Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο στις 13:15.

Ο κ. Δένδιας συνεχίζει τις διπλωματικές επαφές σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τουρκικές προκλήσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS