Στην Αλβανία ο Ν. Δένδιας - Θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας

Στην Αλβανία ο Ν. Δένδιας - Θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στην Αλβανία, όπου θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αρχικά, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάϊ (Gent Cakaj).

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων, στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει διαδοχικά δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα (Edi Rama) και τον Πρόεδρο της χώρας, Ιλίρ Μέτα (Ilir Meta).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα έχει επίσης συνομιλίες με τους προέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος «Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Λουλζίμ Μπάσα και Βαγγέλη Ντούλε, αντίστοιχα, καθώς και με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS