Στη Βουλή η δικογραφία για ευθύνες του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα

Στη Βουλή η δικογραφία για ευθύνες του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Νίκου Παππά για όσα έγιναν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Μετά την εξέταση των μαρτύρων και των προσώπων που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση αλλά και το πρόσφατο υπόμνημα του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα, στο οποίο αποδίδει ρόλο «οργανωτή» και «καθοδηγητή» στον πρώην υπουργό Επικρατείας, ο εισαγγελέας αποφάσισε πως προσέκρουσε σε τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού.

Ο κ. Καλογρίτσας μάλιστα καταλόγιζε στον πρώην υπουργό τη τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων και συγκεκριμένα : δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή ήταν-συνεπώς-μονόδρομος, αφού με βαση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών , μόνη αρμόδια να τις διερευνήσει είναι η Βουλή.

Η δικογραφία θα παραμείνει στην τακτική δικαιοσύνη που θα συνεχίσει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα (εκπροσώπους της εταιρίας CCC) που είναι μεταξύ των μηνυομένων , για να συνεχιστεί η έρευνα , κυρίως για να κληθεί να καταθέσει ένας μάρτυρας ακόμα που έχει προτείνει η πλευρά Καλογρίτσα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καλογρίτσας σε υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα στη Δικαιοσύνη περιέγραψε σειρά αδικημάτων που θεωρεί πως οφείλει η Βουλή να διερευνήσει σε βάρος του Νίκου Παππά, για την περίφημη υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ