Στέφανος Τζουμάκας: Πρώτα κοιτάμε τις πολιτικές και κοινωνικές πλειοψηφίες και μετά τα ιδεολογικά ρεύματα

Στέφανος Τζουμάκας: Πρώτα κοιτάμε τις πολιτικές και κοινωνικές πλειοψηφίες και μετά τα ιδεολογικά ρεύματα

«Χρειαζόμαστε επαναπροσδιορισμό, ανασύνταξη και πλειοψηφική πολιτική», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Τζουμάκας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 fm».

Το πρώτο στρατηγικό ζήτημα είναι η αξιοπιστία και το δεύτερο είναι «ποιες λύσεις έχουμε εμείς, πού οδηγούμε τη χώρα εμείς», «πρώτα η θετική πολιτική που δίνει κατεύθυνση, αυτοπροσδιορισμός στην πολιτική μας φυσιογνωμία», σημείωσε, για να προσθέσει: «Πρώτα οργανώνω το πού θα πάω τη χώρα και μετά οργανώνω τη δυσαρέσκεια για τον αντίπαλο».

Κατά τον κ. Τζουμάκα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να θέλει να είναι αντίβαρο στο σύστημα, αλλά να θέλει να είναι η άλλη λύση, η προοδευτική στρατηγική.

Ακόμα, ο κ. Τζουμάκας επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να αποκτήσει πολιτική ενότητα και να είναι εκλογικό κόμμα και όχι κόμμα συσπειρώσεων. Πρόσθεσε ότι ένας βασικός λόγος που έθεσε υποψηφιότητα είναι «γιατί χρειάζεται πολιτική ηγεσία, με πολιτική κατεύθυνση», καθώς «προηγείται η πολιτική και προηγείται η πραγματική οικονομία».

Σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να πάει στην πολιτική πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Το 80% των πολιτών έχει συμφέρον από μια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το 80% που δοκιμάζεται. Πρώτα κοιτάμε τις πολιτικές και κοινωνικές πλειοψηφίες και μετά τα ιδεολογικά ρεύματα».

«Αν δεν παράγω, αν δεν έχω τη δυνατότητα να έχω προϊόντα, αγορές, εξαγωγές, θέσεις εργασίας και αμοιβές, δεν μπορώ να ασχολούμαι συνέχεια με το έλλειμμα και το χρέος. Αυτά είναι μόνο 2 από τους 30 και πλέον δείκτες της οικονομίας. Όταν έχω παραγωγή και πλούτο, μιλάω για διανομή. Αυτό είναι κρίσιμο και για την Αριστερά» υποστήριξε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως και άλλες δεξιές κυβερνήσεις, δίνει επιδόματα που, ναι μεν ανακουφίζουν πολίτες, αλλά δεν δεσμεύουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σε μια άλλη κατεύθυνση για την πραγματική της οικονομία».

Για τη διεύρυνση, ανέφερε ότι ήρθαν 150.000 άνθρωποι και ψήφισαν για τον Α. Τσίπρα και σχολίασε: «Όταν αυτούς τους ανθρώπους δεν τους θεωρούμε ισότιμους, δε συμπορευόμαστε, αλλά τους θέλουμε για χρήση εκλογική, τότε το αποτέλεσμα είναι σαφές».

Τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση για διαλυτικά φαινόμενα. Μπορούμε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ανακάμψουμε, δημιουργούμε πλαίσιο αξιοπιστίας, πρώτα η πολιτική, πρώτα η οικονομία, πρώτα η κοινωνία. Έχουμε δυνατότητες με κουλτούρα πλειοψηφίας».

Καταληκτικά, είπε πως «το σύστημα, λόγω της κρίσης, έχει ένα σχεδιασμό ενσωμάτωσης του προοδευτικού κινήματος. Το έκανε με το Εργατικό Κόμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την ιταλική Αριστερά και με τη γερμανική Σοσιαλδημοκρατία. Με εμάς δε θα το επιτύχει».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ