Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης, εμείς χάσαμε

Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης, εμείς χάσαμε

Την πρώτη επίσημη ομιλία του, ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κοινοβουλευτή Ομάδα του κόμματος, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση της αντιπολιτευτικής της δράσης, μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Παρόντες είναι και οι 47 βουλευτές, ενώ το παρών δίνει και ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: “Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που παίρνω το λόγο για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην Κ.Ο.”

“Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε πλήρη αλαζονεία για τους συνανθρώπους που έχασαν το βιός τους. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό, το μόνο που έκαναν ήταν να εθρωνευτούν τον Γιώργο Ιωακειμίδη και εμένα προσωπικά, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια παιδιών του Δημοτικού. Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί, οι τζάμπα μάγκες. Αντί για την ανακούφιση που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που έχουν για τους πολίτες είναι… χαστούκια. Και θα έπρεπε να ντρέπονται”.

Και συνέχισε, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Στη Δικαιοσύνη εμείς οι 48 λέμε ξεκάθαρα να κάνει τη δουλειά της, χωρίς φόβο και γρήγορα, γιατί οι πολίτες ζητούν απαντήσεις”.

“Εμείς οι 48 απέναντι στους άριστους 158… Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και έντιμοι και σοβαροί βουλευτές στη ΝΔ. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους όταν χειροκροτούν την κυβέρνηση”, είπε απευθνόμενος Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Δεν κέρδισε ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς χάσαμε. Ερχόμαστε από μακριά, φτάσαμε πολύ μακριά. Για να φτάσουμε ξανά μακριά πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Θα παραμείνουμε η φωνή της σύγχρονης πατριωτικής Αριστεράς. Ιδίως στα εθνικά θέματα οι κόκκινες γραμμές μας δεν θα ξεθωριάσουν".

“Ο άριστος Καραμανλής προφανώς θεωρεί την εκλογή του σε αυτό το Σώμα, σωτηρία. Να αποφασίσει τώρα, έστω και καθυστερημένα. Έχει πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη; Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν και αυτός είναι όρκος τιμής. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον φράχτη, ένα μήνα μετά τα Τέμπη, για να αλλάξει την ατζέντα στο όνομα του πατριωτισμού”.

“Αντί να ζητήσουν συγγνώμη, ειρωνεύονται. Εγώ αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή απανθρωπιά και αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μία δωρεά. Και λοιπόν; Ας κάνει και ο κ. Μητσοτάκης…”, είπε για την επίσκεψη του στο ειδικό σχολείο στην Καλλιθέα.

“Ας φέρει αύριο στη Βουλή για την ισότητα στο γάμο. Για να δούμε ποιος διοικεί τη Νέα Δημοκρατία…”, είπε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι “δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Γιατί η κοινωνία δικαιούται καλύτερα. Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα. Να αποδείξουμε τον λόγο που μπήκαμε στην πολιτική και τον λόγο που μένουμε στην πολιτική”.

“Ο ρόλος μου είναι η ακέραιη ευθύνη να πείσουμε όλοι μαζί ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών. Στερεότυπα τέλος. Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα, ο κόσμος αλλάζει, όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας… Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και σε όλες. Αλλά δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να είμαστε αρεστοί σε όλους”.

Δείτε την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ