Στα Σκόπια την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας - Με ποιους θα συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών

Στα Σκόπια την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας - Με ποιους θα συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών

Επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, 25/5 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του Μπουγιάρ Οσμάνι.

Mετά το πέρας και των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, οι υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα 19:30 ώρα Ελλάδος. Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε δείπνο εργασίας μαζί με τον ομόλογό του και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπόγιαν Μάριτσιτς.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στην πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών, στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν και εξελίξεις σε Δυτικά Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την κατάσταση στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δένδιας, πραγματοποίησε επισκέψεις στα Σκόπια τον Νοέμβριο του 2019 και τον Αύγουστο του 2021, ενώ ο ομόλογός του, Μπουγιάρ Οσμάνι, επισκέφθηκε την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2021.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ