Σκυλακάκης: Σε μια εποχή δυναμικής ανάκαμψης η Ελλάδα -Τι είπε για τα μέτρα στήριξης

Σκυλακάκης: Σε μια εποχή δυναμικής ανάκαμψης η Ελλάδα -Τι είπε για τα μέτρα στήριξης

Για την ανάκαμψη στην Ελλάδα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σε συνέντευξή του στον RealFm 97,8, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η χώρα μας «θα μπει σε μια εποχή δυναμικής ανάκαμψης. Αυτό που αναφέρεται για τον πληθωρισμό αφορά κατά κύριο λόγο τις ΗΠΑ με τα πολύ μεγάλα προγράμματα ενίσχυσης της ζήτησης που έχει επιλέξει ο Πρόεδρος Μπάιντεν. Εκεί υπάρχει ένας τέτοιος πιθανός κίνδυνος».

«Στην Ευρώπη με τα χρήματα, τα οποία έχουν δαπανηθεί για την πανδημία, δεν φαίνεται να έχουμε κάποια τέτοια εικόνα, ούτε οι αγορές δείχνουν κάτι τέτοιο. Δεν ανησυχώ για τον πληθωρισμό, η δευτερογενής κρίση, τα λουκέτα από κλείσιμο επιχειρήσεων νομίζω ότι δεν θα είναι σημαντική στη δική μας οικονομία», συνέχισε.

«Πιο δύσκολο το καλοκαίρι σε σχέση με τα προηγούμενα»
«Το καλοκαίρι θα είναι σχετικά πιο δύσκολο από προηγούμενα χρόνια, για αυτό θα έχουμε και συνέχιση των μέτρων ανάκαμψης, που έχουμε προβλέψει. Θα είναι πιο δύσκολο το καλοκαίρι, λόγω του ότι ο τουρισμός μας θα είναι μισός περίπου από ότι το 2019. Συνεπώς το καλοκαίρι δεν θα έχουμε την συνηθισμένη ένταση αλλά από εκεί και πέρα η οικονομία θα πάρει πολύ δυναμικά μπροστά. Από το Φθινόπωρο και μετά, καθώς θα αρχίσουν και οι δαπάνες για το Ταμείο Ανάκαμψης θα πάμε πολύ καλύτερα», σημείωσε.

«Εμείς καταθέσαμε δεύτερη την πρότασή μας από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Κάποιοι δεν έχουν καταθέσει ακόμα πρόταση. Κινηθήκαμε με μεγάλη ταχύτητα. Έχει σημασία το σχέδιο να είναι καλό, γιατί το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι ανοιχτό, τα έργα είναι επιλεγμένα και προσδιορισμένα. Ήδη κάποια ξεκίνησαν και κάποια ξεκινούν τις επόμενες εβδομάδες. Πάμε γρήγορα και πριν από την έγκριση. Καλούμεθα το 2022 να απορροφήσουμε 5 δισεκατομμύρια ευρώ, διπλάσια από ότι συνήθως απορροφούσαμε στις δημόσιες υπηρεσίες. Είναι ένας απαιτητικός και δύσκολος στόχος. Είναι το μεγάλο στοίχημα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Τα μέτρα επανεκκίνησης είναι σημαντικά»
Ερωτηθείς για τα μέτρα, σχολίασε το εξής: «Έχουμε βάλει άλλα μέτρα, μετά την επιστρεπτέα, μέτρα επανεκκίνησης. Είναι και μέτρα απεξάρτησης σε κάποιον βαθμό, διότι το δημόσιο, οι φορολογούμενοι, έχουν ένα όριο στη στήριξη των επιχειρήσεων από την ώρα που η οικονομία ξεκινά ξανά. Τα μέτρα επανεκκίνησης είναι σημαντικά. Θα υπάρχει στήριξη, αλλά σταδιακά θα αποσύρεται κάθε μήνας που θα περνάει και για λόγους δημοσιονομικούς και για λόγους πραγματικούς».

Όσο για τα γυμναστήρια, «θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα μέσω του ΕΣΠΑ, όπως και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η προσπάθεια είναι όσοι είναι κλειστοί να πάρουν αποζημίωση ειδικού σκοπού και θα έχουν και τα ενοίκια όσο είναι κλειστοί. Ξεκινάμε τώρα τα ενοίκια του Μαρτίου, έχουν ήδη δοθεί τα χρήματα στην ΑΑΔΕ, και άρχισαν να πληρώνονται. Θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στις νέες αιτήσεις. Όσοι έπαιρναν χρήματα μέχρι και τον Φεβρουάριο θα τα πάρουν αυτόματα τα χρήματα του Μαρτίου», κατέληξε στις δηλώσεις του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS