Σκρέκας: Μελετάται σχέδιο για ειδικό τιμολόγιο στους πολύτεκνους

Στον τηλεοπτικό σταθμό ANT-1 μίλησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και τοποθετήθηκε επί των μέτρων στήριξης μετά τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο κ. Σκρέκας υποστήριξε ότι «Η αντιπολίτευση προσπαθεί να υποβαθμίσει τα μέτρα της κυβέρνησης, χωρίς να τα καταφέρνει. Τα μέτρα είναι συγκεκριμένα θα επιστρέψουμε έως και το 60% των αυξήσεων από 30 ευρώ έως 600».

Εν συνεχεία, υπογράμμισε ότι «από τον Ιούλιο όλα αυτά αλλάζουν για το σύνολο της κατανάλωσης για κύριες και μη κατοικίες, θα απορροφήσουμε έως και το 85% της αύξησης για το επόμενο διάστημα, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια» και τόνισε πως «Ουσιαστικά βάζουμε ένα πλαφόν στην χονδρική, εμείς αποσυνδέουμε την τιμή του φυσικού αερίου από το κέρδος των εταιρειών και βάζουμε και ένα “πλαφόν” στη λιανική.»

Σχετικά με τη διακοπή ρεύματος στα νοικοκυριά, αναφέρει: «Καταρχήν να πούμε ότι και για τον Μάιο και τον Ιούνιο, αυξάνουμε τις επιδοτήσεις, για τους παλιούς λογαριασμούς υπάρχουν οι επιστροφές. Έχουμε πολύ λιγότερες αποκοπές ρεύματος από το 2017 και 2018 που δεν υπήρχε ενεργειακή κρίση.»

Ακόμη αναφέρθηκε σε επικείμενο σχέδιο σχετικά με τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε απόλυτη δυσχέρεια αλλά και για σχέδιο που ετοιμάζεται για τους πολύτεκνους: «Με τη νέα υπουργική απόφαση θα καλύπτουμε σε νοικοκυριά που βρίσκονται απόλυτη δυσχέρεια, επανασυνδέεται το ρεύμα, καλύπτεται το τέλος επανασύνδεσης και ένα ποσό μέχρι 6000 ευρώ» και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι «μελετάται ένα σχέδιο για ειδικό τιμολόγιο στους πολύτεκνους για τη στήριξη των οικογενειών, ιδιαίτερα για όσους δεν περιλαμβάνονται στο κοινωνικό τιμολόγιο.»

Όπως διευκρίνισε, «όταν έρθουν μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά θα είναι επιπλέον του σχεδίου της κυβέρνησης».

 

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS