Σκρέκας για Power Pass: Εντός των επόμενων ημερών οι πληρωμές - Θα δοθούν εφάπαξ τα ποσά της επιδότησης

Σκρέκας για Power Pass: Εντός των επόμενων ημερών οι πληρωμές - Θα δοθούν εφάπαξ τα ποσά της επιδότησης

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν οι πληρωμές του Power Pass, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.


Ερωτηθείς πότε και πώς θα γίνουν οι πληρωμές, ο υπουργός επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι η κυβέρνηση κατανοεί ότι τα νοικοκυριά πιέζονται και πως «ο στόχος είναι μέχρι τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η επιστροφή των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Ο καθένας θα πάρει το σύνολο του ποσού, όμως η επιστροφή στους λογαριασμούς θα γίνει σταδιακά, καθώς είναι εκατομμύρια οι δικαιούχοι».

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και την αύξηση των επιδοτήσεων στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού.


«Θα αυξηθούν οι επιδοτήσεις, αν κλείσει η στρόφιγγα αερίου από τη Ρωσία»

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι αν αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στην ενέργεια λόγω της διακοπής για εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 και εν τέλει κλείσει η στρόφιγγα από τη Μόσχα, τότε θα αυξηθεί και η επιδότηση από το κράτος.

Ο κ. Σκρέκας παρέθεσε και τις τέσσερις παρεμβάσεις, προκειμένου να μειωθεί το ρίσκο να «ξεμείνει» η χώρα μας από φυσικό αέριο:

• Αυξάνεται λειτουργία λιγνιτικών εργοστασίων

• Λειτουργία 5 εργοστασίων αερίου με diesel, εφόσον χρειαστεί

• Αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία

• Διπλασιασμός της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας


«Η Ελλάδα θα ανακτήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας»

«Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούμε ακόμα και στην έκτακτη ανάγκη, ενώ μειώνουμε συνέχεια την εξάρτησή μας από το ρωσικό αέριο. Η Ελλάδα, σύμφωνα με ανάλυση της Κομισιόν, αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο για την επάρκεια», τόνισε ο υπουργός.

Όσον αφορά στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, δήλωσε ότι η ΡΑΕ θα ολοκληρώσει τους λεπτομερειακούς ελέγχους και πολύ σύντομα θα δοθούν τα νούμερα.

«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα ανακτήσει των 90% των υπερκερδών από την παραγωγή. Θα είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», συμπλήρωσε ο υπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS