Σήμερα ο Γεραπετρίτης στη Βουλή για τα Τέμπη, τη Δευτέρα ο Καραμανλής -Η ΝΔ καλεί και Σπίρτζη, Χρυσοχοΐδη

Σήμερα ο Γεραπετρίτης στη Βουλή για τα Τέμπη, τη Δευτέρα ο Καραμανλής -Η ΝΔ καλεί και Σπίρτζη, Χρυσοχοΐδη

Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα η συζήτηση για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη, όπου ο κ. Γεραπετρίτης θα παρουσιάσει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (13.00) όλα τα στοιχεία για την κατάσταση του σιδηρόδρομου την τελευταία δεκαετία, τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της τηλεδιοίκησης και τις παρατάσεις στην υλοποίηση της σύμβασης 717.

Η κυβέρνηση «έχει αναλάβει τις ευθύνες της και κάνει ότι είναι απαραίτητο για να έρθει στο φως όλη η αλήθεια», όπως τονίζουν στελέχη του Μαξίμου και μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ετοιμάζονται να δώσουν μία σκληρή μάχη με την αντιπολίτευση, η οποία έχει εξαπολύσει σκληρή επίθεση επιδιώκοντας και πολιτικά οφέλη.

Κυρίαρχο ζήτημα, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, αποτελεί η αντιμετώπιση των παθογενειών και των αιτιών τους που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα. «Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσω το θέμα αυτό ως πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Ο αντίπαλός μας και εδώ, είναι το βαθύ κράτος του αναχρονισμού, το οποίο δυστυχώς στους σιδηροδρόμους μας έχει εκδηλωθεί με μεγαλύτερη ένταση ενδεχομένως απ’ ό,τι σε άλλους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις νησίδες εκείνες που αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό. Πρέπει να καταπολεμήσουμε -και το λέω ευθέως- και το δικό μας κακό εαυτό», δήλωσε χθες ο κ. Μητσοτάκης περιγράφοντας την ανασυγκρότηση του κράτους σε όλες τις εκφάνσεις του ως το μεγάλο στοίχημα της επόμενης ημέρας.

Συνεργάτης του πρωθυπουργού περιγράφει ως προτεραιότητες την αξιολόγηση των υπαλλήλων, την επιτάχυνση της διαδικασίας προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ όταν απαιτείται η άμεση κάλυψη κενών, ο εκσυγχρονισμός των δημόσιων οργανισμών και η προσέλκυση έμπειρων και ικανών στελεχών που θα αναλάβουν να τους οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα.

Ο Καραμανλής ζήτησε να μιλήσει στη Βουλή για τα Τέμπη

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα. Εκεί η ΝΔ έχει ζητήσει να κληθούν οι πρώην υπουργοί Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε ήδη από χθες τον Πρόεδρο της Βουλής ότι θα δώσει το παρών στη συνεδρίαση προκειμένου να δώσει απαντήσεις για το τι παρέλαβε στο υπουργείο το 2019 και σε ποια κατάσταση βρισκόταν ο σιδηρόδρομος, τι έκανε ο ίδιος στα τέσσερα χρόνια της θητείας του και τις ευθύνες που ανέλαβε με την παραίτηση του. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του μετά το τραγικό δυστύχημα, με το περιβάλλον του να σημειώνει ότι επέλεξε η πρώτη του παρέμβαση να είναι σε ένα θεσμικό βήμα και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα κι άλλες δημόσιες παρεμβάσεις του, καθώς δεν σκοπεύει να κρυφτεί, αλλά θα τοποθετηθεί για όλα τα ζητήματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS