Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή: Στο επίκεντρο ο Βαξεβάνης και οι εξελίξεις σε Novartis

Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή: Στο επίκεντρο ο Βαξεβάνης και οι εξελίξεις σε Novartis

«Ή το τεκμήριο αθωότητας ισχύει για όλους ή για κανένα. Εγώ λέω μέχρι να υπάρξει καταδίκη στο δικαστήριο καλό είναι να μην εμπλεκόμαστε», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Μεγάλη σύγκρουση έλαβε χώρα στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη με επίεκντρο τις δικαστικές εξελίξεις σε Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και τις τιμές των διαγνωστικών τεστ, σύμφωνα με πληροφορίες .

Ειδικότερα, ο υπουργός εξαπέλυσε πυρά εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με επίκληση στο τεκμήριο της αθωότητας αναλόγως αν πρόκειται για δικό τους στέλεχος ή για πολιτικό τους αντίπαλο. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «Ο λαός πριν την κυβέρνηση Τσίπρα άκουγε κάποιον να λέει ότι είναι αριστερός και τον κοιτούσε με δέους. Σήμερα, φτύνει στον κόρφο του. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε και ψήφισε τα πάντα. Το Ελληνικό, την παραχώρηση των αεροδρομίων τις βάσεις των Αμερικάνων. Αυτό επιβεβαιώνει την μεγάλη μας ιδεολογική επικράτηση πάνω στην οποία πρέπει να χτίσουμε για να έχει ο λαός ευημερία, ευνομία και τάξη. Γι αυτό εμείς σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας είτε η υπόθεση αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ είτε τον κ. Βαξεβάνη. Δεν θα τολμούσα να γράψω ύβρεις για κάποιον που τον καλεί ο εισαγγελέας. Γιατί; Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς».

«Σηκώνοντας το γάντι», ο Πολάκης για μία ακόμη φορά προέβη σε μία εμφυλιοπολεμική ρητορική, αναφέροντας ότι: «Το πρόβλημά σας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς που είναι στηριγμένη στο αίμα των ανθρώπων που απελευθέρωσαν την χώρα το ‘45 που οι δικοί σας συνεργάζονταν με τους Γερμανούς» είπε.

Σε σχέση με τις τιμές των τεστ, ανέφερε ότι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας τα προμηθεύεται με 11 ευρώ ενώ οι κλινικές με 5 – 7 ευρώ και ζήτησε το πλαφόν να κατέβει στα 25 ευρώ.

Παράλληλα, για το ΚΕΕΛΠΝΟ ανέφερε ότι «η αλήθεια θα φανεί», ενώ για την υπόθεση του εκδότη Βαξεβάνη υποστήριξε ότι: «Του Βαξεβάνη του στήσατε μια διαδικασία στην εισαγγελέα γιατί αποκάλυψε ότι η Novartis στις ΗΠΑ πλήρωσε 350 εκατ. ευρώ επειδή τα πήραν πολιτικοί και υπηρεσιακοί στην Ελλάδα. Γιατί δεν ζητάς από την κυβέρνησή σου να απαιτήσει από την Νοβάρτις να επιστρέψει τα λεφτά;»

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός σε σχέση με τις τιμές των τεστ ανέφερε ότι:«Σύμφωνα με την σημερινή λίστα της ΕΕ η Ελλάδα έχει τις χαμηλότερες τιμές κατά μέσο όρο. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να σταματήσει επιτέλους η προπαγάνδα».

Επανερχόμενος δε στις δικαστικές υποθέσεις σημείωσε: «Εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είστε κάτι σαν «Δρ. Τζέκιλ και κ. Χαϊντ. Ο κ. Τσίπρας έγραψε στο Documento άρθρο, υπερασπίστηκε τον κ. Βαξεβάνη και κατηγόρησε την Δικαιοσύνη ως υποχείριο της κυβέρνησης. Γιατί; Γιατί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάλεσε τον κ. Βαξεβάνη για τέσσερα κακουργήματα. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου είναι πως η Δικαιοσύνη χειραγωγείται από την κυβέρνηση του Μητσοτάκη η οποία θα πέσει σύντομα. Από χθες όμως πανηγυρίζετε επειδή ένας άλλος δικαστής αποφάσισε να παραπέμψει κάποιους συνεργάτες μου. Η εισαγγελική παραπομπή είναι καταδίκη; Αν είναι καταδίκη έχει καταδικαστεί και ο κ. Βαξεβάνης. Εγώ για την περίπτωση του κ. Βαξεβάνη δεν έκανα ούτε tweet. Γιατί; Γιατί σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης με τον κ. Παύλο Πολάκη να φωνάζει από τα έδρανα της Ολομέλειας «τικ – τακ».

«Ή το τεκμήριο αθωότητας ισχύει για όλους ή για κανένα. Εγώ λέω μέχρι να υπάρξει καταδίκη στο δικαστήριο καλό είναι να μην εμπλεκόμαστε. Στην προκειμένη περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ να προσθέσω και κάτι άλλο. Στην δίκη θα είμαι μάρτυρας υπερασπίσεως των ανθρώπων αυτών. Γνωρίζω ότι είναι παντελώς αθώοι. Η δε Ανδρονίκη Θεοφυλάτου είναι η καλύτερη συνεργάτης που έχω» είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ