Προανακριτική για Παππά: Ξεκινούν την Πέμπτη οι καταθέσεις μαρτύρων

Προανακριτική για Παππά: Ξεκινούν την Πέμπτη οι καταθέσεις μαρτύρων

Την Πέμπτη θα εκκινήσουν τελικώς οι μαρτυρίες-καταθέσεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πρώτος μάρτυρας όπως έχει καθοριστεί εδώ και μέρες είναι ο Κυριάκος Τόμπρας, ο άνθρωπος που εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής του Χρήστου Καλογρίτσα και των λιβανέζικων κεφαλαίων της CCC.

Ωστόσο η κατάθεση Τόμπρα δεν θεωρείται δεδομένη, καθώς βρίσκεται σε καραντίνα μέχρι και την Τετάρτη και υπάρχει το ενδεχόμενο να βγει θετικός στον κορωνοϊό, εξέλιξη που μπορεί να ανατρέψει τον προγραμματισμό των εργασιών.

Στο πλαίσιο αυτό η επιτροπή αποφάσισε να στείλει διπλή πρόσκληση καλώντας παράλληλα και τον βασικό μαρτυρά Χρήστο Καλογρίτσα προκειμένου να πάρει εκείνος τη σκυτάλη σε περίπτωση αδυναμίας του Τόμπρα.

Η συνεδρίαση της Τρίτης πάντως παρότι δεν κράτησε πολύ είχε συγκρούσεις, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στην αρχική πρόταση της πλειοψηφίας να αναβάλει την συνεδρίαση της Πέμπτης σε περίπτωση αδυναμίας του μαρτυρά.

«Ή θα είμαστε ενήλικες και αυτά που λέμε θα ισχύουν ή θα είμαστε παιδιά και δεν θα τηρούμε αυτά που συνεννοούμαστε», δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες Η Θ. Τζάκρη. Τελικά και προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση σε ζήτημα διαδικασίας, η πλειοψηφία υιοθέτησε τη λύση της διπλής πρόσκλησης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS