Πλεύρης: Δεν θα λάβουμε μέτρα - Σε λογική συνύπαρξης με τον ιό και από το φθινόπωρο

Πλεύρης: Δεν θα λάβουμε μέτρα - Σε λογική συνύπαρξης με τον ιό και από το φθινόπωρο

Τη διαβεβαίωση ότι δε θα ληφθούν μέτρα κατά του κορωνοϊού, ούτε τοπικού χαρακτήρα, παρά την αύξηση των κρουσμάτων έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και σημείωσε ότι και από το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα πάει σε μια λογική συνύπαρξης με τον κορωνοϊό.

Όπως είπε, όντως διαπιστώνεται αύξηση στις μολύνσεις, η οποία φαίνεται να σταθεροποιείται βδομάδα προς βδομάδα, ωστόσο δεν είναι στην κορύφωσή της.

«Είναι ακόμα δυναμική η εξέλιξή της. Είχαμε ξεκινήσει πριν 2-3 εβδομάδες με αύξηση 100%-120% και χθες ήταν στο 62%», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι και εξήγησε για το χθεσινό υψηλό αριθμό κρουσμάτων ότι έγιναν περίπου 180.000 τεστ.

Επανέλαβε δε ότι αυτή τη στιγμή «τα κρούσματα ως κρούσματα δε μας απασχολούν. Μας απασχολούν αν αυτά μεταφέρονται σε νοσηλείες και κυρίως σε βαριές νοσηλείες», επισήμανε ο κ. Πλεύρης και τόνισε ότι ενώ αυξάνονται τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις έχουν σταθεροποιηθεί.

«Προφανώς και θα ανέβουν, αλλά είναι σε ένα χαμηλό επίπεδο, κι έχουμε αναπτύξει 600 κλίνες ΜΕΘ Covid», ανέφερε. Σε ό,τι αφορά στις απλές κλίνες ναι μεν υπάρχει αύξηση, αλλά παραμένει χαμηλή η πληρότητα.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόβλεψη του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη για 400 διασωληνωμένους στο τέλος Ιουλίου, δήλωσε ότι τα μοντέλα που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, δε δείχνουν τέτοια νούμερα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης μέτρων μέσα στο καλοκαίρι, έστω σε τοπικό επίπεδο, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι δεν χρειάζεται, καθώς το ΕΣΥ δεν πιέζεται.

«Θεωρούμε ότι από δω και πέρα, ακόμα και μετά στο φθινόπωρο, θα πάμε στη λογική της συνύπαρξης με τον ιό. Όχι από επιλογή, αλλά επειδή αυτή είναι η πορεία της πανδημίας. Οι μεταλλάξεις γίνονται πια πολύ μεταδοτικές χωρίς να είναι πιο νοσηρές και πρέπει να πηγαίνουμε σε πιο στοχευμένα μέτρα στις ευάλωτες ομάδες», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έχουμε κρούσματα σε επίπεδο Νοεμβρίου και οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι γιατί η εμβολιαστική κάλυψη είναι στο 90% στον ευάλωτο πληθυσμό και στο 75% στον ενήλικο πληθυσμό», εξήγησε.

Όσον αφορά την τέταρτη δόση σημείωσε: «Για τους άνω των 60 και τις ευάλωτες ομάδες υπάρχει ισχυρή σύσταση να πάνε να το κάνουν. Αυτός που κινδυνεύει πρέπει να εμβολιαστεί. Η Επιτροπή έχει πει ότι στην ηλικιακή κατηγορία 30-59 ετών δεν υπάρχει κλινικό όφελος, αλλά μπορεί κάποιος να το κάνει».

Σε ό,τι αφορά στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν αντιεμβολιαστές υγειονομικοί έξω από το σπίτι του, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι αυτοί που δεν εμβολιάζονται, δεν πρέπει να εργάζονται δε θα πρέπει να υπηρετούν στο ΕΣΥ και ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή.

«Από τον Φεβρουάριο οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στο υπουργείο και έχουν κλειστή την πλαϊνή είσοδο. Υπάρχει το δικαίωμα διαμαρτυρίας. Ωστόσο ενώ ήξεραν ότι είμαι καθ' οδόν για το υπουργείο, πήγαν στο σπίτι μου κι έμειναν μια ώρα. Σε ποιον διαμαρτύρονταν; Στον 7χρονο γιο μου; Χθες όταν έφευγα από το σπίτι, με ρώτησε ο γιος μου "μπαμπά θα έρθουν και σήμερα; Θεωρώ πιο έντιμο έναν προπηλακισμό δικό μου, παρά να πάνε στην οικογένεια μου. Για αποφάσεις δικές μου να την πληρώνουν η γυναίκα μου και τα παιδιά μου;», επισήμανε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS