Παρέμβαση εισαγγελέα για το επεισόδιο με Αυγενάκη στο αεροδρόμιο -Τα αδικήματα που ερευνώνται

Παρέμβαση εισαγγελέα για το επεισόδιο με Αυγενάκη στο αεροδρόμιο -Τα αδικήματα που ερευνώνται

Tην παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε το επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Υπόθεση Λευτέρη Αυγενάκη: Τα αδικήματα που ερευνώνται

Μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως:

  • Βία κατά υπαλλήλου
  • Διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
  • Παράνομη βία
  • Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε μετά από καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και μετά από την υποβολή σχετικής αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Στην περίπτωση που θα χρειαστεί παροχή εξηγήσεων από την πλευρά του κ. Αυγενάκη ή για την άσκηση δίωξης θα απαιτηθεί άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε στη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από τον ΚΟ μετά τη χειροδικία, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας τον απέκλεισε από συνεδριάσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε «σεβαστή» τη απόφαση του κ. Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι δεν παραδίδει την έδρα του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ