«Έφοδοι» σε παραλίες για έλεγχο παραβάσεων -Χατζηδάκης: Προτεραιότητα στα σημεία με τις περισσότερες καταγγελίες

«Έφοδοι» σε παραλίες για έλεγχο παραβάσεων -Χατζηδάκης: Προτεραιότητα στα σημεία με τις περισσότερες καταγγελίες

Τελικά, γίνονται ή δεν γίνονται έλεγχοι σε παραλίες, για να διαπιστωθεί αν εφαρμόζονται οι αυστηρότερες διατάξεις περί παραχωρήσεων;

Είναι ή δεν είναι χρήσιμη η εφαρμογή MyCoast, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις και αυθαιρεσίες; Συνεργάζονται ή όχι οι Τοπικές Αρχές, έτσι ώστε να εφαρμόζονται διατάξεις και κυρώσεις;

Σε αυτά τα ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, και προανήγγειλε έναν πρώτο γύρο ελέγχων σε περιοχές όπου έχουν γίνει οι περισσότερες καταγγελίες.

Χατζηδάκης: 8.900 καταγγελίες μέσω του MyCoast

«Κατ' αρχάς, οι καταγγελίες δεν είναι 6.500, είναι 8.900, με βάση τα τελευταία στοιχεία, εκ των οποίων 1.100 περίπου επώνυμες και άλλες ανώνυμες. Υπάρχει κατηγοριοποίηση ανά περιφερειακή ενότητα και ανά παραχώρηση.

Στις 10 παραλίες με τις περισσότερες παραβάσεις, με βάση τις καταγγελίες, έχουμε περίπου 600 καταγγελίες.

Η κατεύθυνση που έχει το υπουργείο είναι κατά προτεραιότητα να ελέγχονται οι παραλίες οι οποίες έχουν και τις περισσότερες καταγγελίες. Έτσι ώστε η δουλειά μας να είναι πιο στοχευμένη και πιο αποτελεσματική» τόνισε ο υπουργός.

Χατζηδάκης για παραλίες: Μεγαλύτερη έμφαση στις επώνυμες καταγγελίες, θεωρούνται πιο έγκυρες

«Έχει ξεκινήσει ήδη αυτή η προσπάθεια, η οποία προφανώς διευκολύνεται από την εφαρμογή MyCoast. Αν δεν είχαμε αυτή την κυβερνητική πρωτοβουλία, θα είχαμε το περσινό, το προπέρσινο, το παραπροπέρσινο σκηνικό, το οποίο ήταν γνωστό, με βάση το οποίο οι έλεγχοι γινόντουσαν όχι πάντως με αυτή τη λογική και με αυτόν τον σχεδιασμό.

Από εδώ και πέρα, έχοντας καταγγελίες συγκεκριμένες, θα προχωρήσουμε, δίνοντας έμφαση στις παραχωρήσεις, όπου έχουμε περισσότερες καταγγελίες, και φυσικά εκεί που υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες. Διότι, κατά τεκμήριο, οι επώνυμες καταγγελίες θεωρούνται πιο έγκυρες, χωρίς να υποτιμούμε και τις υπόλοιπες.

Ήδη η κυβέρνηση έχει προχωρήσει αποφασιστικά, παρότι ορισμένοι το αμφισβητούσαν, στην περιβόητη παραλία στη Ρόδο, όπου υπήρξε σχετική σφράγιση. Έχει παρέμβει και σε άλλη παραβατική παραχώρηση στο Θυμάρι, εδώ στην Αττική και αλλού. Και θα δείτε -δεν μπορώ τώρα να σας πω, για λόγους για τους οποίους κατανοείτε- ποιοι θα είναι οι επόμενοι έλεγχοι από πλευράς του υπουργείου και των συναρμόδιων Αρχών. Θα δείτε ότι τώρα, μέσα στις επόμενες μέρες, θα υπάρξουν έλεγχοι, οι οποίοι θα είναι στοχευμένοι και που θα βασίζονται ακριβώς και σε καταγγελίες που έχουν κάνει μέσω αυτής της εφαρμογής οι συμπολίτες μας» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Άρα, κοντολογίς, έχει περάσει ένα καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο, πιο σύγχρονο, πιο χρήσιμο. Ένας νόμος, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα προφανώς για μια λελογισμένη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις παραλίες, αλλά την ίδια στιγμή επιτρέπει και στην Πολιτεία να προστατεύει το περιβάλλον, που είναι ο εθνικός πλούτος. Αυτός ο νόμος είναι η βάση για να προχωρήσουμε. Με αυτόν τον νόμο προχωρήσαμε τους τελευταίους μήνες με τις καινούργιες παραχωρήσεις, οι οποίες έγιναν κεντρικά από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Ηλεκτρονικά και με διαφάνεια. Αυτός ο νόμος προβλέπει αυστηρότερα πρόστιμα. Και σε αυτόν τον νόμο στηρίζεται και το MyCoast.» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, και πρόσθεσε:

«Είμαστε σε επαφή τόσο με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία, όσο και με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και εννοείται με την ΑΑΔΕ και τις Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου, έτσι ώστε όπως έγινε στη Ρόδο, όπως έγινε στο Θυμάρι, όπως έγινε και αλλού σε άλλες περιοχές, με αυτόν τον τρόπο να προχωρήσουμε και αυτό το καλοκαίρι».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ