Πανικός στην Άγκυρα: «Υπεροχή της Ελλάδας στον αέρα, τα Rafale της έχουν εμβέλεια βολής 320 χλμ», λέει Τούρκος αναλυτής

Πανικός στην Άγκυρα: «Υπεροχή της Ελλάδας στον αέρα, τα Rafale της έχουν εμβέλεια βολής 320 χλμ», λέει Τούρκος αναλυτής

Πανικός και έντονος εκνευρισμός και προβληματισμός επικρατεί στην Τουρκία για τα ελληνικά μαχητικά Rafale και F-16, που βάζουν «φρένο» στις μεθοδεύσεις της Άγκυρας, σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο. Rafale, εκσυγχρονισμένα F-16 και στο βάθος … F-35 -μαζί με τις φρεγάτες Belharra- προκαλούν εκνευρισμό, λόγω των ραντάρ, των συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων και των βλημάτων που διαθέτουν.

Όσα αναφέρονται στα τουρκικά ΜΜΕ, παρουσιάζουν τον έντονο προβληματισμό της Άγκυρας. Ειδικότερα, μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, ο στρατιωτικός συντάκτης και αναλυτής Οζάϊ Σεντίρ, παραδέχτηκε πως η Ελλάδα αποκτά με τα νέα μαχητικά σημαντική υπεροχή, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί ακόμη και εάν η Τουρκία προμηθευτεί τελικά νέα F-16 από τις ΗΠΑ.

«Να πούμε την αλήθεια. Οι ΗΠΑ αν μας δώσουν τα νέα F-16 και αν εκσυγχρονίσουμε τα άλλα F16 που διαθέτουμε δεν μπορούμε να ισορροπήσουμε τις δυνάμεις μας, απέναντι στα ελληνικά Rafale που διαθέτει η Ελλάδα και στα F-35 τα οποία θα πάρει στη συνέχεια» ανέφερε ο Σεντίρ, εξηγώντας τις δυνατότητες Rafale και F-35 στη συνέχεια είπε: «Τα Rafale και τα F-35 εκτοξεύουν τα βλήματα Meteor ενώ τα F-16 δεν μπορούν. Η αεροπορία της Ελλάδας τώρα θα έχει εμβέλεια βολής 320 χλμ. Σήμερα έχουν 6 Rafale, δεν είναι μεγάλη δύναμη. Όμως το 2026 θα έχουν παραλάβει όλα τα Rafale και to 2027 όλα τα εκσυγχρονισμένα F-16. To 2028 θα αρχίσουν οι παραλαβές των F-35».

Ο στρατιωτικός συντάκτης επανάλαβε στην τοποθέτησή του πως σήμερα η Ελλάδα διαθέτει 6 Rafale με εμβέλεια βολής 320 χλμ. Ένα δεδομένο που δεν θα αλλάξει στο μέλλον, ακόμη και εάν η Τουρκία προμηθευτεί αμερικανικά F-16.

«Έχουν σήμερα 6 Rafale στην Ελλάδα, όμως εμείς δεν έχουμε με τέτοια αεροσκάφη με εμβέλεια βολής 320 χλμ, ακόμη και αν πάρουμε τα F-16» κατέληξε ο Σεντίρ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS