Μητσοτάκης από Πάτρα: Με τη δική σας ισχυρή εντολή θα είμαι πάλι ο πρωθυπουργός στις 21 Μαΐου

Μητσοτάκης από Πάτρα: Με τη δική σας ισχυρή εντολή θα είμαι πάλι ο πρωθυπουργός στις 21 Μαΐου

Στην Πάτρα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή 5/5, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Στο πλαίσιο της εκστρατείας για τις εθνικές εκλογές μιλά στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στον Αγιο Διονύσιο.

Την πρόοδο που είχε η χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια επισήμανε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του προσθέτοντας ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και θα κρίνουν «αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω».

«Πολιτεία και πολίτες μαζί κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες», πρόσθεσε και υπενθύμισε τις δεσμεύσεις που είχε δώσει το 2019. «Όλα αυτά για τα οποία δεσμεύτηκα, ναι, τα κάναμε», συμπλήρωσε και αναφέρθηκε αναλυτικά στις μειώσεις φόρων και εισφορών, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στις αυξήσεις στις συντάξεις και την ενίσχυση εκείνων που έχουν προσωπική διαφορά με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, στα ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται ένα σκαλί κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

«Η σημασία της επενδυτικής βαθμίδας έχει ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Υπό μία προϋπόθεση: να έχουμε μετά τις εκλογές ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ. Και τότε δεσμεύομαι προσωπικά η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023», τόνισε.

Στη συνέχεια έκανε λόγο στην ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία που επηρέασαν την οικονομία τονίζοντας ότι η Ελλάδα κατάφερε να σταθεί όρθια.

«Για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις του 8% έπειτα από 12 χρόνια», είπε μιλώντας για τους συνταξιούχος.

Τόνισε επίσης τα ρεκόρ στον τουρισμό και την ανάπτυξη της οικονομίας.

«Δεσμεύομαι προσωπικά η χώρα να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα πριν το τέλος του 2023» ανέφερε.

«Η χώρα σκορποχώρι, στην οποία δεν διέκριναν σύνορα στη θάλασσα και τα ήθελαν ορθάνοιχτα στη στεριά δεν υπάρχει πια. Στον Έβρο ο φράχτης επεκτείνεται και οι παράνομες εισροές μεταναστών έχουν σχεδόν μηδενιστεί», υπογράμμισε.

Μιλώντας για την δυτική Ελλάδα δήλωσε ότι η απασχόληση αυξήθηκε 10 ολόκληρες μονάδες, ενώ έκανε λόγο και στο αναπτυξιακό σχέδιο που οραματίζεται για την περιοχή.

Οι κρίσεις καθυστέρησαν το έργο της ΝΔ, τόνισε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος πάντα αναλάμβανε την ευθύνη ακόμα και στις αδυναμίες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της δεύτερης τετραετίας της ΝΔ, επισημαίνοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι κοστολογημένο και ότι ο πρώτος στόχος θα είναι να «αυξήσουμε τους μισθούς κατά 25% μέσα σε μια τετραετία».

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι ως το τέλος της επόμενης τετραετίας θα υπάρχει αξιοπρεπής δημόσια υγεία προσθέτοντας ότι θα έχουμε τέσσερα νέα νοσοκομεία στη χώρα. Έκανε λόγο ακόμα για εκσυγχρονισμό της υγείας, τονίζοντας ότι ο τομέας της υγείας αποτελεί προσωπικό του στοίχημα. 

«Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί με ή χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους» είπε, μιλώντας για την «ισχυρή Ελλάδα» και τον ρόλο των Ένοπλων Δυνάμεων.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε ως κυβέρνηση αλλά και ως αξιωματική αντιπολίτευση, παραμένοντας (ο Τσίπρας) μίζερος και σκοτεινός». 

Για τον Όθωνα Ηλιόπουλο είπε «στο Χάρβαρντ έχουν βαριοπούλες; Έχουν μολότοφ;» Ο ίδιος, είπε ο Πρωθυπουργός «διδάσκει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, γιατί το αρνείται για την Ελλάδα;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να είναι απών από την μάχη για την δημοκρατία είπε, αναφερόμενος στο κόμμα Κασιδιάρη και την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε αυτό το ασταθές περιβάλλον η Ελλάδα δεν μπορεί να θυσιάσει όσα πέτυχε, τόνισε, αναφέροντας παράλληλα τις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας. 

Δείτε την ομιλία του Πρωθυπουργού

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS