Οικονόμου: Η έμμεση πίεση στους ανεμβολίαστους φέρνει αποτελέσματα

Οικονόμου: Η έμμεση πίεση στους ανεμβολίαστους φέρνει αποτελέσματα

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, την οικονομία αλλά και όλες τις τελευταίες εξελίξεις τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε αρχικά: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες στη Βουλή τρεις νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη συγκεκριμένων κατηγοριών συμπολιτών μας. Συγκεκριμένα, θα ωφεληθούν πάνω από ενα εκατομμύριο συμπολίτες με το συνολικό ποσό να ενίσχυσης να ανέρχεται στα 338,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρώτον θα υπάρξει έκτακτη καταβολή μισού μηνιαίου μισθού σε 100.000 υγειονομικούς νοσοκομείων και ΕΚΑΒ. Θα κατατεθεί με τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου και θα έχει κόστος περί τα 90 εκατ. ευρώ. Δεύτερον, θα υπάρξει πρόσθετη ενίσχυση 250 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος, σε 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Θα καταβληθεί στα τέλη Δεκεμβρίου με συνολικό κόστος 205 εκατ. ευρώ. Και τέλος, θα υπάρξει πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ σε 173.000 άτομα με αναπηρία. Θα καταβληθεί στα τέλη Δεκεμβρίου και το κόστος ανέρχεται σε 43,5 εκατ. ευρώ».

Για την πορεία της πανδημίας, είπε: «Δεν εξετάζουμε κανένα endex;omeno επιβολής lockdown ή επιπλέον μέτρων στους εμβολιασμένους. Προτεραιότητά μας παραμένει η τόνωση της εμβολιαστικης κάλυψης, σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα Ελευθερία. Έχουμε 500.000 ραντεβού για εμβολιασμούς πρώτης δόσης τον τελευταίο μήνα, ενώ εξαιρετικά καλά πηγαίνουν και τα ραντεβού τρίτης δόσης. Η έμμεση πίεση στους ανεμβολίαστους έχει φέρει αποτελέσματα. Συνεχίζουμε την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, στις περιφέρειες Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, όπου είναι σε εξέλιξη η επίταξη».

Για τον προϋπολογισμό του 2022, ανέφερε: «Η οικονομία της χώρας έχει εισέλθει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης. Αυτή την προοπτική εξυπηρετεί και ο πρϋπολογισμός του 2022, που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Ο νέος προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει νέους φόρους, αλλά έχει νέες μειώσεις φόρων. Προωθύνται παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και της απασχόλησης των νέων. Ο σωρευτικός ρυθμός ανάπτυξης 2021 και 2022 θα φέρει το ΑΕΠ στα προ του κορωνοϊού επίπεδα και θα το ενισχύσει περισσότερο. Περιμένουμε νέα μείωση ανεργίας και ο πρωθυπυοργός δεσμεύτηκε για δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό».

Για το νομοσχέδιο βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, είπε: «Διασφαλίζει την απαραίτητη νομική σαφήνεια και δημιουργεί ελκυστικότερες συνθήκες για τους στρατηγικούς επενδυτές. Περιλαμβάνει νέες κατηγορίες στρατηγικών επενδύσεων σε σύγχρονους τομείς της οικονομίας. Προάγει την έρευνα και την ανάπτυξη, τη βιοτεχνολογία, τη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη, τη διαστημική βιομηχανία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, την παροχή υπολογιστικού νέφους (cloud computing), τα κέντρα δεδομένων (data centers), τη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων κινηματογραφικών παραγωγών (studios), τον ιατρικό τουρισμό, την αγροδιατροφή, τη διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, τα Επιχειρηματικά Πάρκα και τα Σημαντικά Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEIs). Επιταχύνονται οι διαδικασίες αδειοδότησης και ελέγχου υλοποίησης των στρατηγικών επενδύσεων με την ανάθεση της παρακολούθησης σε ιδιωτικούς φορείς. Επίσης διευρύνονται οι φορείς από τους οποίους θα προέρχονται τα μέλη των Επιτροπών Αξιολόγησης και τίθενται συγκεκριμένες προθεσμίες αξιολόγησης και ελέγχου υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων. Η χώρα αλλάζει επίπεδο».

Δείτε το βίντεο του briefing:

Σε ερώτηση για πιθανό lockdown, είπε: «Με τη στρατηγική που έχουμε χαράξει, προχωρούμε για να μείνει η χώρα ανοιχτή και να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε».

Σε ερώτηση για τις εκκλησίες, απάντησε: «Η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της με τον τρόπο που μπορεί και η κυβέρνηση τη δική της δουλειά για τους ελέγχους».

Σε ερώτηση για τα rapid test στα σούπερ μάρκετ, είπε: «Ισχύουν συγκεκριμένα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Καλό είναι να μένουμε εστασμένοι σε όσα ισχύουν. Έχουμε ένα πλαίσιο μέτρων και σταθερή στρατηγική, για ανοικτή οικονομία και χώρα»

Για την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για το Κοινωνικό Μέρισμα, είπε: «Δυσκολεύομυαι να κατανοήσω την επιμονή Τσίπρα να συγκρίνει την καταστροφική του διακυβέρνηση με πόσα έχουμε πετύχει σε περιβάλλον πολλαπλών κρίσεων. Ο κ. Τσίπρας έδονε με το ένα χέρι πράγματα στον κόσμο και με το άλλο χέρι τα έπαιρνε πίσω πολύ περισσότερα. Έχουμε κατάλογο 29 καινούριων φόρων που επέβαλλε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φόροι που λεηλάτησαν τον κόσμο. Η ελληνική κοινωμνία θυμάται, γνωρίζει και καταλαβαίνει».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ