Οικονόμου: Η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι σημαντική - Ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Οικονόμου: Η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι σημαντική - Ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα

«Δεν θα σταματήσουμε να εξαντλούμε τις δυνατότητες παρέμβασης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε στην ΕΡΤ, μεταξύ άλλων για τον κατώτατο μισθό, λέγοντας ότι η αύξησή του θα είναι σημαντική, καθώς και για την ενεργειακή κρίση προαναγγέλλοντας το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα καύσιμα.

«Εχουμε αχαρτογράφητα νερά μπροστά μας και έτσι πρέπει κάθε φορά με τρόπο συνετό, και της κοινωνίας, αλλά και που να απαντάς τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών, μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση λοιπόν δεν μπορεί να αγνοήσει αυτήν την πραγματικότητα και την ανάγκη να μην τιναχτεί στον αέρα οικονομία», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που έχουν προκύψει και στην ενέργεια μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Παράλληλα η Ελλάδα επεξεργάζεται και το δικό της σχέδιο».

Από τον Σεπτέμβριο παίρνουμε μέτρα, ενώ ήδη διπλασιάστηκε η στήριξη στον τομέα της ενέργειας και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι ευάλωτες ομάδες θα λάβουν τα 200 ευρώ. Δεν θα σταματήσουμε να εξαντλούμε τις δυνατότητες παρέμβασης και θα επεξεργαστούμε, θα δημιουργήσουμε και άλλες».

Η αύξηση του κατώτατου μισθού

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική και θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Πλησιάζοντας προς την 1 Μαΐου θα έχουμε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού.. Θα συνεχιστεί η πολιτική μας που δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ.Οικονόμου.

Παράλληλα πρόσθεσε πως η πλατφόρμα για τα καύσιμα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

Για την πανδημία ενόψει της τουριστικής σεζόν ανέφερε ότι ο βαθμός ανοσίας έχει προχωρήσει είτε λόγω νόσησης, είτε λόγω του εμβολιασμού και η επιτροπή των ειδικών αξιολογεί τα στοιχεία και εισηγείται ώστε να λειτουργήσουμε σε συνθήκες ασφάλειας. Έχουμε επιτύχει να άρουμε εμπόδια και περιορισμούς που υπήρχαν.Το Σεπτέμβριο θα επαναξιολογήσουμε τα μέτρα, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS