Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Ο δολοφόνος να μείνει δολοφόνος και μόνον

Μπακογιάννης για Κουφοντίνα: Ο δολοφόνος να μείνει δολοφόνος και μόνον

«Ο δολοφόνος να μείνει δολοφόνος και μόνον» υπογραμμίζει ο Κώστας Μπακογιάννης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή», ο Δήμαρχος Αθηναίων, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «ο δολοφόνος να μείνει δολοφόνος και μόνον, όχι σημαία ευκαιρίας και αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση. Η ζωή του είναι δική του. Όμως οι ζωές δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων, όλων μας και των παιδιών μας, είναι δικές μας».


Παράλληλα, τονίζει ότι η καταπολέμηση μίσους, της βίας, της τρομοκρατίας δεν έχει πολιτικό ή ιδεολογικό πρόσημο και απαιτεί ένα αρραγές και ακέραιο μέτωπο όλων. «Χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις, χωρίς 'ναι μεν, αλλά', χωρίς συμψηφισμούς. Όλες οι μανάδες άλλωστε το ίδιο κλαίνε τα παιδιά τους. Και όλα τα παιδιά το ίδιο θρηνούν τους πατεράδες τους. Τα νεκροταφεία μας εξισώνουν όλους».

Ο Κώστας Μπακογιάννης προσθέτει ότι η αρχή και τέλος είναι η Δημοκρατία. Το κράτος δικαίου. «Οι θεσμοί, οι νόμοι, οι κανόνες που ισχύουν για όλους, δίχως εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Φυσικά ισχύουν και για έναν επαγγελματία κατά συρροήν δολοφόνο. Αλίμονό μας εάν το δίκαιο κοβόταν και ραβόταν στα μέτρα κάθε εκβιαστή και προσαρμοζόταν ο τόπος και ο τρόπος έκτισης της ποινής του στα σταθμά που τον εξυπηρετούν».

Μπακογιάννης: Ο δημόσιος λόγος έχει συνέπειες
«Σωστά η Πολιτεία εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για να κρατήσει στη ζωή τον δολοφόνο, δείχνοντας έτσι εμπράκτως την οφειλόμενη γενναιοδωρία και τη μεγαλειώδη δύναμη της δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αρχών του κράτους δικαίου. Ας ανταποκριθούν ανάλογα η οικογένεια και οι 'σύντροφοί' του. Είναι ένα δικαίωμα που ο ίδιος αρνήθηκε στα θύματά του. Οι άνθρωποι που χάθηκαν από το όπλο του δεν είχαν επιλογή εάν θα ζήσουν ή αν θα πεθάνουν. Εμείς, οι συγγενείς τους δεν είχαμε την επιλογή να τους έχουμε ζωντανούς», αναφέρει ο κ. Μπακογιάννης.

Επικαλείται επιπλέον μια φράση του πατέρα του, λέγοντας ότι «είχε γράψει ότι το ήθος της πολιτικής είναι και πρακτικά γίνεται ήθος της κοινωνίας». «Ο δημόσιος λόγος παράγει αποτελέσματα. Έχει συνέπειες. Ενίοτε οδηγεί και στο αίμα. Το ζήσαμε πριν από 40 χρόνια όταν τα ψευδή και χυδαία πρωτοσέλιδα κάποιων βρήκαν τη θέση τους στις προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη. Όπλισαν τα σαρανταπεντάρια. Ας μου επιτραπεί μια προσωπική έκκληση, με τη μέγιστη δυνατή ψυχραιμία. Μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να παρασυρθούν από έναν παράφρονα αυλητή του μίσους. Μην υπνοβατήσουμε προς τον βούρκο που μπορεί να μας καταπιεί», προσθέτει ο Δήμαρχος Αθηναίων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS