Μητσοτάκης: Ιστορική συμφωνία - Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ένα πακέτο που ξεπερνά τα 70 δισ.

Μητσοτάκης: Ιστορική συμφωνία - Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ένα πακέτο που ξεπερνά τα 70 δισ.

Για «ιστορική συμφωνία» που δείχνει ότι η Ευρώπη μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την επίτευξη συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής για το σχέδιο ανάκαμψης.

«Πετύχαμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα και για την Ευρώπη και για τη χώρα μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας:«Μετά από αμοιβαίους συμβιβασμούς πετύχαμε σήμερα να έχουμε δρομολογήσει μία πολύ φιλόδοξη αντίδραση που απαντά στο συμμετρικό σοκ που προκαλεί η πανδημία. Η αντίδραση αυτή δείχνει ότι η Ευρώπη ακούει την βοή των επικείμεν γεγονότων, η Ευρώπη έδειξε ότι μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» υπογράμμισε.

«Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ένα συνολικό πακέτο που ξεπερνά τα 70 δισ. ευρώ, ένα μέγεθος πρωτοφανές για τη χώρα μας συνέχισε ο Πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει: «Καταφέραμε μέσα από μια διαδικασία αμοιβαίων υποχωρήσεων, συμβιβασμών, πράγματα, τα οποία είναι συνηθισμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να προστατεύσουμε πάνω από όλα τα προγράμματα τα οποία έχουν σημαντικές εθνικές κατανομές».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Ελλάδα «έχοντας πλέον ανακτήσει την αξιοπιστία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο κλήθηκε να συμμετέχει και συμμετείχαμε ενεργά σε όλες τις διαπραγματεύσεις που έγιναν τα τέσσερα τελευταία εικοσιτετράωρα». «Συμμετείχαμε και εμείς στη συνδιαμόρφωση των ευρωπαϊκών αποφάσεων προς όφελος των πολιτών, για μια απάντηση την οποία στέλνει ενωμένη σήμερα ολόκληρη η Ευρώπη, μια Ευρώπη που δείχνει αλληλεγγύη, στηρίζει την οικονομία και τους πολίτες σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες» είπε, κάνοντας λόγο για «άλμα προς τα εμπρός και μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS