Μητσοτάκης για Data Center της Lamda Hellix: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης

Μητσοτάκης για Data Center της Lamda Hellix: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης

Εγκαινιάστηκε, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το νέο Data Center της Lamda Hellix Athens 3, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επένδυση αυτή αποτελεί μία ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, καθώς μεγάλες εταιρίες επιλέγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα βάζοντάς την στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν και νέες επενδύσεις, ενώ η Lamda Hellix σχεδιάζει το 2025 να ολοκληρώσει ακόμα ένα data center στο Ηράκλειο της Κρήτης, επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ.

«Η Lamda Hellix θα παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο υποστηρίζοντας το δικό μας όραμα: να φέρει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης, δημιουργώντας μια σειρά από σοβαρές υποδομές σε κέντρα δεδομένων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πολλές, μεγάλες εταιρίες τεχνολογίες έχουν εκφράσει την επιθυμία και δρομολογούν μεγάλες επενδύσεις. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα, να ξεπεράσουμε χρόνια υστέρησης και να γίνουμε πρωταγωνιστές», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ