Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα μειώσει το κόστος δανεισμού

Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα μειώσει το κόστος δανεισμού

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής

Στις Βρυξέλλες για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με κυρίαρχο θέμα την οικονομική ανάπτυξη προσήλθε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του έξω από την αίθουσα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως: «Η αύξηση των επιτοκίων πιέζει τους δανειολήπτες αλλά η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα βοηθήσει και στη μείωση του κόστους δανεισμού».

Ακόμη, υποστήριξε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές και ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι προστατευμένες, θέλωντας να μετριάσει τις ανησυχίες που έχουν προκληθεί από τις εξελίξεις στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου θα έχει ως κύριο ζήτημα την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η Ελλάδα έρχεται σε προχωρημένη θέση σε σχέση με το 2019 με την ανεργία να αποκλιμακώνεται, το χρέος να μειώνεται και την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην προσέλκυση επενδύσεων.

Αυτό μας επιτρέπει να ενισχύσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις.

Αναφέρομαι και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με υψηλά επιτόκια δανεισμού που η ΕΚΤ κρίνει απαραίτητα για να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό.

Η άλλη όψη του νομίσματος της προόδου είναι ότι οι τράπεζές μας είναι ισχυρές και μπροστά στην καταιγίδα θέλω να διαβεβαιώσω ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέσεις τους προστατευμένες.

Επιπλέον, όσο αποκτούμε την επενδυτική βαθμίδα, το κόστος για τις επιχειρήσεις θα μειωθεί, ώστε να μην είμαστε αρνητικά εξαρτημένοι από την ΕΚΤ».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ