Μητσοτάκης από Γέρακα: Στις εκλογές θα συνεχίσουμε στον δρόμο της προόδου ή θα ρισκάρουμε να κυλήσουμε πίσω; - Ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

Μητσοτάκης από Γέρακα: Στις εκλογές θα συνεχίσουμε στον δρόμο της προόδου ή θα ρισκάρουμε να κυλήσουμε πίσω; - Ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

Να θυμόμαστε ποιοι στήριξαν τον φράχτη στον Έβρο και ποιοι είναι ακόμα απέναντι στην προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Γέρακα και στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στη Νέα Μάκρη για τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ειδικότερα, στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους πολίτες ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι: «Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει, σταθερά, τολμηρά, μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή. Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, αυτοδύναμη Ελλάδα».

Όπως είπε «αυτή η επίσκεψη μου φέρνει στη μνήμη ένα πολύ δύσκολο βράδυ το οποίο χρειαστήκαμε να διαχειριστούμε στη δύσκολη φωτιά. Αποδείξαμε την μεγάλη προόοδο που έχουμε κάνει στα ζητήματα πολιτικής προστασίας από την λειτουργία του 112 μέχρι τον καλύτερο συντονισμό πυροσβεστικής και δήμων. Έχουμε αποδείξει ότι πάνω από όλα βάζουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης περιουσίας».

Αναφερόμενος στα διλήμματα των εκλογών του Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι: «Είναι πολύ ξεκάθαρα: Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της προόδου που έχουμε χαράξει τέσσερα χρόνια ή θα πάρουμε το ρίσκο να κυλήσουμε πίσω και να χάσουμε όσα καταφέραμε;».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «έχει σημασία κάθε φορά που απευθυνόμαστε στους πολίτες να θυμίζουμε εν τάχει χωρίς να πλατιάζουμε, χωρίς υπερβολές και αυταρέσκεια, τι πετύχαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Θα υπογράψω αύριο την επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην επίσκεψή του αύριο, Παρασκευή (31/3) στον Έβρο όπου, όπως είπε, «θα έχω την ευκαιρία να υπογράψω την επέκταση του έργου του φράχτη που θωράκισε τον Έβρο και την πατρίδα από τις παράνομες μεταναστευτικές εισβολές».

Με αφορμή, δε, την τροπολογία που προώθησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοι που τη στήριξαν και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της. Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρώπη να μην χρηματοδοτήσει το έργο στον Έβρο. Δεν χρειάζονται αποδοκιμάσιες αλλά κρίση».

Όπως υπογράμμισε, μάλιστα, «ως αποτέλεσμα και της ελληνικής παρέμβασης η Ευρώπη αλλάζει τη στάση της και αναγνωρίζει τη σημασία που αποδίδεται σε ευρωπαϊκο επίπεδο για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων».

Μητσοτάκης: Ισχυρή αυτοδύναμη ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου

Κατά την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τον κίνδυνο ακυβερνησίας, προβάλλοντας τη Νέα Δημοκρατία ως πρόταση σταθερότητας για τη χώρα.

«Η μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία την επόμενη ήμερα στο τιμόνι της χώρας. Επειδή ακούμε πολλά αυτή τη στιγμή, υπάρχει μία κάλπη για εμάς: Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει», ανέφερε σχετικά με τις εκλογές.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, «ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θέλουν για πρωθυπουργό. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι τελικά το κεντρικό δίλημμα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό, ποιος θα καθίσει στη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ποιος θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ, ποιος θα σταθεί απέναντι σε έναν γείτονα που έχει δείξει ότι μπορεί να είναι πολύ επιθετικός μαζί μας, αλλά και ποιος μπορεί να συζητήσει με έναν γείτονα υπό τις προϋποθέσεις ότι μπορούμε να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS