Μητσοτάκης - Βουλή: Στην ώρα τους οι εκλογές, μην σέρνετε τη δημοκρατία στο βούρκο  - Το νομοσχέδιο απαντά σε όλα και αίρει αστοχίες που αναδείχθηκαν

Μητσοτάκης - Βουλή: Στην ώρα τους οι εκλογές, μην σέρνετε τη δημοκρατία στο βούρκο - Το νομοσχέδιο απαντά σε όλα και αίρει αστοχίες που αναδείχθηκαν

«Ούτε δημοσιογράφοι ούτε ιδιώτες μάνατζερ θα είναι διοικητές της ΕΥΠ», ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα

Στις 7 μεγάλες τομές που επιφέρει το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ αναφέρεται από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του για το νομοσχέδιο που αφορά την λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Απαγορεύεται η καθολική χρήση κακόβουλων λογισμικών, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του διοικητή της ΕΥΠ. Διπλωμάτης ή ανώτατος αξιωματικός, θα αναλαμβάνει την θέση «Ούτε δημοσιογράφοι ούτε ιδιώτες μάνατζερ θα είναι διοικητές της ΕΥΠ, επανελαβε τρεις φορες ο Πρωθυπουργός απευθυνομενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «στα τέλη του Αυγούστου είχε προαναγγείλει νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία των επικοινωνιών. Είχε ήδη αντικατασταθεί η ηγεσία της ΕΥΠ. Είχε καθιερωθεί διπλός έλεγχος για τις νόμιμες επισυνδέσεις. Πρόκειται για μία πρόκληση που δεν αφορά μόνο την πατρίδα μας. Γίνεται πιο σύνθετη όταν προστίθεται η παράμετρος της εθνικής ασφάλειας».

Όπως τόνισε «το πλαίσιο νομοθετήθηκε το 1994, μόλις ένας στους 200 Έλληνες είχε κινητό τηλέφωνο, το διαδίκτυο δεν υφίσταται. Ο όρος κυβερνοασφάλεια ήταν ουσιαστικά άγνωστος. Σε όλα αυτά έρχεται να απαντήσει το σημερινό νομοσχέδιο. Θα οριοθετήσει ένα νέο πεδίο στο οποίο οφείλουν να κινούνται όλοι. Στην ανάγκη καθιέρωσης ενός νέου πλαισίου συμφωνούμε όλες οι πτέρυγες της Βουλής. Κοινή βάση θα πρέπει να αποτελεί και μία παραδοχή ακόμα. Καμία αλλαγή δεν μπορεί και εμποδίζει την αποστολή κρίσιμων βραχιόνων του κράτους. Δεν είμαστε μία χώρα σε κάποιο ουδέτερο σημείο. Είμαστε στο κέντρο πολύπλευρων προκλήσεων».

Oι τομές του νέου νομοσχεδίου

«Στις τομές που φέρνει το νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η σύσταση της Ακαδημίας πληροφοριών και αντικατασκοπείας για διαρκή εκπαίδευσης. Η ΕΥΠ αποκτά έλεγχο. Γίνεται πιο αυστηρός ο προσδιορισμός της έννοιας της εθνικής ασφάλειας. Θα είναι μόνο αυτός που συνδέεται με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, της κυβερνοασφάλειας, των δικτύων και των υποδομών της χώρας.Τίθενται φίλτρα ελέγχου σε κάθε νόμιμη άρση απορρήτου, θα τη ζητούν η ΕΥΠ και η αντιτρομοκρατική. Το αίτημα θα πρέπει να είναι σαφές και να συμφωνούν 2 και όχι ένας εισαγγελέας. Για πολιτικά πρόσωπα θα υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Βουλής. Η διαδικασία θα τηρεί ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Πότε θα καταστρέφονται τα αρχεία των παρακολουθήσεων. Η δημοσιοποίηση στοιχείων δεν θα πρέπει να γίνεται ανεύθυνα. Απαγορεύονται πλήρως η χρήση κακόβουλων λογισμικών από οποιοδήποτε ιδιώτη. Η λειτουργία τους θα είναι κακούργημα και θα επιφέρει έως 10 χρόνια κάθειρξη. Η εμπορία όπως και η κατοχή επανέρχεται στον ποινικό κώδικα και υπενθυμίζω ότι εξοβελίστηκε πριν τις εκλογές του 2019.Συνενώνουμε όλες τις σχετικές δομές που έως τώρα είναι διάσπαρτες».

Ο Πρωθυπουργός δεν έλειψε να αναφερθεί στα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις χαρακτηρίζοντας τα <<Εβδομαδιαίο σίριαλ και αθλιότητας με δημοσίευση ονομάτων>> λέγοντας πως «δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από αυτούς που έστησαν τη Novartis. Δεν είχατε τα κότσια κ. Τσίπρα, κ. Τζανακόπουλε, κ. Ραγκούση να ζητήσετε μία συγνώμη σε αυτούς που κρεμάσατε στα μανταλάκια! Συνδέσατε τη φωτιά στο Μάτι με την οικογένεια του κ. Πιερρακάκη που ήταν για ώρα μέσα στη θάλασσα πριν διασωθούν. Εσείς δεν αποφασίσατε να κάνετε κρουαζιέρα όταν οι στάχτες ήταν ακόμα ζεστές, το Predator σας έφταιγε».

«Αναγκαιότητα της χώρας είναι η σταθερότητα της χώρας»

 «Ο εθνικός συκοφάντης τώρα θα μιλήσει για την εγκυρότητα για των εκλογών. Ο κ. Τσίπρας ψάχνει τρόπο να δικαιολογήσει την ήττα του σε λίγους μήνες. Αναγκαιότητα της χώρας είναι η σταθερότητα της χώρας. Αντί να περιφέρετε παραμύθια γιατί επιμένετε να συνδέετε τις νόμιμες επισυνδέσεις με τα παράνομα λογισμικά. Ποιες άλλες παρακολουθήσεις γινόταν επί ημερών σας πέραν του κ. Πιτσιόρλα.; Εσείς είπατε ότι κανείς δεν παρακολουθούταν και σε 5 ημέρες μάθαμε για τουλάχιστον ένα. Ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε ''γιατί αλλάξατε το 2018 το νόμο και αφαιρέσατε το 2ο εισαγγελέα της ΕΥΠ προκειμένου να διευκολύνετε τις παρακολουθήσεις''.Το 2018 γράφατε στην αιτιολογική έκθεση».

«Τότε υπήρχε ένας εισαγγελέας ο οποίος αρνείτο να υπογράψει τα καθημερινά αιτήματα παρακολουθήσεων που του έστελνε ο κ. Ρουμπάτης. Έστελνε σωρηδόν αιτήματα ο κ. Ρουμπάτης του έλεγε ο 2ος εισαγγελέας τι είναι αυτά που στέλνεις; και τον βγάλατε τον 2ο εισαγγελέα. Καταλάβαμε! Θα μας εξηγήσετε γιατί 5 ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές αλλάξατε τον ποινικό κώδικα για να γίνει απλό πλημμέλημα το κακουργημα της υποκλοπής. Γιατί αποποινικοποιήθηκε το έστω υπό όρος πλημμέλημα εμπορίας και κατοχής λογισμικών; Ποιους αθωώνατε ετεροχρονισμένα και σε ποιους επιτρέπατε τη δράση τους. Κάποια στιγμή κ. Τσίπρα θα απολογηθείτε για τον ποινικό κώδικα. Ευρωεκλογές 2019. Από το Μητσοτάκη δεν θα χάσουμε εκλογές. Χάσατε με 8 μονάδες. Είπατε άκουσα το μήνυμα και πάμε σε εκλογές. Δεν κάνατε όμως αυτό κρατήσατε ανοιχτή τη Βουλή για να ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο, το Ποινικό Κώδικα. Πόσες αμαρτίες ξεπλύνατε; Δεσμεύσατε τη δικαιοσύνη για όσους έχουν διαπράξει τέτοιες πράξεις. Ποιους επιθυμούσατε να ξεπλύνατε; Ο κ .Τσίπρας μας λέει ότι εμείς στην αντιπολίτευση παρακολουθούσαμε, ελέγχαμε την ΕΥΠ και ψηφίσατε τον Ποινικό Κώδικα για να ξεπλύνετε εμάς!Γιατί αρνείστε να τραβήξουμε μία κόκκινη γραμμή για το ζήτημα των Έχετε μία ευκαιρία κύριε Τσίπρα να πάρετε αποστάσεις από τον οχετό της λάσπης και το μακελειό».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή και επικαλέστηκε τον συγγραφέα Τζον Λε Καρέ λέγοντας πως «Η επανάληψη κανει το ψεμα γεγονος πανω στο οποίο χτίζονται νέα ψεματα». «Το χθες είναι ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης Εμπιστευόμαστε απόλυτα την εμπιστοσύνη και να αποδώσει τις ευθύνες αν εντοπιστούν.Το χθες θα το διευθετήσει η δικαιοσύνη. Το αύριο όμως είναι στα δικά μας χέρια. Κάνεις δεν εχει αλλοθι να μην ψηφίσει επι της αρχης το νέο πλαίσιο για την ΕΥΠ.Προτείνω να γυρίσουμε μαζί σελίδα ψηφίζωντας αυτό το νομοσχέδιο!».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ