Μακρή: Στόχος η δια ζώσης διδασκαλία στα σχολεία -Ποιες οι εξαιρέσεις για τηλεκπαίδευση

Μακρή: Στόχος η δια ζώσης διδασκαλία στα σχολεία -Ποιες οι εξαιρέσεις για τηλεκπαίδευση

Δια ζώσης θα γίνει η διδασκαλία φέτος στα σχολεία, τα οποία θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Οπως είπε η κυρία Μακρή «η επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι η επαναφορά στη δια ζώσης διδασκαλία. Αυτή είναι η δέσμευσή μας, αυτή είναι η ευθύνη μας», προσθέτοντας πως η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως τις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, μεγάλη είναι η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς, ενώ ένα ποσοστό της τάξης περίπου 20% δεν έχει εμβολιαστεί και γι’ αυτό χρειάζεται να παρθούν μέτρα, όπως ο εργαστηριακός έλεγχος των εκπαιδευτικών με δική τους ευθύνη και δαπάνη. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχει εμβολιαστεί, συν αυτούς που έχουν νοσήσει, φθάνει το 85%.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, προς το παρόν δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Σε ότι αφορά τους μαθητές και το πώς θα προσέρχονται στα σχολεία, η κυρία Μακρή είπε πως οι μαθητές άνω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν και συνεπώς γι’ αυτούς θα δοθούν δωρεάν self test, αναφέροντας παράλληλα, ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αυξάνονται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ