Σκρέκας: Eπιδότηση 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα στους οικιακούς καταναλωτές

Σκρέκας: Eπιδότηση 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα στους οικιακούς καταναλωτές

Αναλυτικά η στήριξη που ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας


O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προέβη σε δηλώσεις για τη στήριξη νοικοκυριών κι επιχειρήσεων για το μήνα Ιούλιο, παρουσιάζοντας το σχέδιο της χώρας για τον χειμώνα χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η ΕΕ οφείλει να απαντήσει έγκαιρα και αποτελεσματικά στο δυσμενές τοπίο της ενέργειας, αναφοικά με τη μείωση φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη. Όπως τόνισε, το σχέδιο της κυβέρνησης μπορεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά.

  • Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και η λειτουργία της λιγνικτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5.
  • H κυβέρνηση διευρύνει τη στήριξη με οριζόντια κάλυψη όλων χωρίς εξαιρέσεις, επιδότηση ανεξαρτήτως όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο, απορροφώντας έως και το 84% της αύξησης. 722 εκατ. ευρώ η κάλυψη της κυβέρνησης.
  • Παράλληλα, οι πολίτες θα γνωρίζουν εγκαίρως τα τιμολόγια κάθε προμηθευτή, αφού από τον Αύγουστο αναστέλλεται η ρήτρα. Οι προμηθευτές υποχρεούνται να ενημερώνουν για τις τιμές του μεθεπόμενου μήνα τους καταναλωτές, έχουν τη δυνατότητα πλέον να αλλάζουν πάροχο αζημίως.
  • Η επιδότηση θα είναι 200 ευρώ ανά μεγαβατόρα τους οικ. καταναλωτές, για όσους εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο για 240 ευρώ μεγαβατόρα, απορορφώντας το 100% αύξησης.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ